Barhaus guanya el vuitè Tarragona dTapes

El XdF, Raffa Gelati, Take Away Sushi TGN, Osteria Lab i Premium són els altres premiats

Per . Actualitzat el

 

Qui la segueix l’aconsegueix! Aquesta és la dita que es podria aplicar a Restaurant Barhaus, guanyador de la vuitena edició del Tarragona dTapes. Aquest emblemàtic establiment, dirigit per l’Andrea Muñoz i el Carles Suñé, ha anat creixent creativament i en qualitat any rere any, pel que fa a les propostes gastronòmiques presentades a concurs, fins aconseguir la preuada Forquilla d’Or amb la tapa “Amb bon rotllo de verdures”, que l’acredita com el guanyador absolut del que és, per mèrits propis, el primer concurs i ruta de tapes de Catalunya.

Els guardons s’han lliurat a la seu de la Cambra de Tarragona, organitzadora del Tarragona dTapes, que en el seva vuitena edició, la més reeixida fins ara, ha comptat amb Moritz com a patrocinador principal.

Jeroni Castell, xef del Restaurant Les Moles, distingit amb una Estrella Michelin, ha estat enguany el convidat d’honor i qui ha lliurat les Forquilles en nom de la Corporació tarragonina.

Els premiats

Val a dir que aquests guardons es lliuren en funció dels vots emesos pel públic a través de l’APP oficial del vuitè Tarragona dTapes.

El Premi Moritz a la tapa que millor ha maridat amb cervesa ha estat per Osteria Lab i el seu “Spezzatino di Angus”.

El Premi a la millor TapaNuit pel Premium i el seu “Premium decission”.

La Forquilla de Plata a la millor tapa del Serrallo per Raffa Gelati i el seu “Salato dolce amaro”.

La Forquilla de Plata a la millor tapa del Centre de la ciutat ha estat per Xamfrà del Fòrum i el seu “Mar i muntanya Xdf”.

La Forquilla de Plata a la millor tapa de la Part Alta pel restaurant Take Away Sushi TGN i el seu “De luxe””.

I finalment pel que fa al premi més esperat i més cotitzat, la Forquilla d’Or, que distingeix al guanyador absolut del vuitè Tarragona dTapes. En aquesta ocasió el públic participant ha escollit a Restaurant Barhaus i el seu “Amb bon rotllo de verdures”.

Aspectes destacats del vuitè Tarragona dTapes

El públic ha recolzat les creacions del Tarragona dTapes i, malgrat, el mal temps d’alguns dies durant la promoció, s’han despatxat gairebé 370.000 tapes, una xifra lleugerament superior a la de fa un any.

Pel que fa al retorn econòmic, des de la Cambra de Tarragona s’estima que aquesta edició ha generat un moviment econòmic, directe i indirecte, superior als dos milions d’euros.

Estem satisfets també de la “internacionalització” del Tarragona dTapes, atès que s’han repartit més d’un miler de Tapòdroms en anglès a tots els creueristes que durant els dies de la promoció (del 21 d’abril al 8 de maig) han visitat la ciutat. Estem tan satisfets que de cara a la propera edició la Cambra seguirà explorant com vendre el Tarragona dTapes més enllà del que fins ara ha estat el seu hàbitat natural.

D’altra banda, el Tarragona dTapes s’ha viscut també intensament a les xarxes socials i als dispositius mòbils.

Només a Facebook, la plana oficial té prop de 7.000 seguidors i s’han enregistrat puntes de fins a 70.000 visualitzacions. De fet s’ha detectat una tendència a l’alça pel que fa a l’ús que els establiments participants han fet de les xarxes socials en aquest Tarragona dTapes.

I en relació a l’APP oficial del vuitè Tarragona dTapes s’han enregistrat  més de 67.000 valoracions/vots de tapes, prop de 3.000 comentaris, gairebé 15.000 descàrregues i més de 7.000 comparticions a les xarxes socials.

La col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits ha estat molt fructífera i durant la campanya les donacions han fregat les 400, un centenar més que l’any passat. En aquest sentit, recordar que la Cambra ha premiat la solidaritat dels donants amb una tapa.

Totes aquestes xifres són molt importants, però el més importants és que tots els qui han sortit de tapes han quedat molt satisfets, com també els restauradors i els organitzadors que ja tenim ganes de més i de que arribi la novena edició anual d’una festa gastronòmica única i inimitable, que estarà farcida de novetats. Per cert, ja s’ha obert la inscripció per als restaurants que hi vulguin participar.

Qui és Jeroni Castell

Jeroni Castell no es va formar a cap escola d’hostaleria sinó que la vocació li va arribar tard i gairebé per casualitat, la seva formació ha estat autodidacta.

La necessitat de cobrir la baixa del cuiner en poc temps i època de treball va fer que Jeroni prengués la decisió de canviar la sala per la cuina. Aquella experiència temporal li va servir per donar-se compte de la seva veritable vocació: cuinar.

Les primeres classes de cuina que pren en Jeroni són en cursos adreçats a mestresses de casa, els dilluns a la tarda, dia de descans al restaurant. Més tard els cursos monogràfics, l’assistència a congressos de gastronomia i les estades de pocs dies a les cuines dels restaurants Can Bosch, Via Veneto i Arzak, han fet que la cuina de Les Moles, en els inicis clàssica, passés a ser el que és avui dia, cuina d’autor divertida i creativa .

Al febrer del 2006 grava per primer cop el programa “Cuines” que desprès repetiria al 2008 i 2014. Mes endavant faria altres programes de televisió com “GR” del Canal 33, “Collita pròpia” de TV3 i “Un país para comérselo” de TVE.

Al 2010 la Guia Repsol atorga al Restaurant Les Moles un SOL Repsol.

Al 2013 La Generalitat de Catalunya lliura el diploma d’honor al mèrit turístic.

Al 2014 la Guia Michelin li concedeix l’Estrella.

Els guardonats de la VIII edició del Tarragona dTapes/ Tomàs Varga

Els guardonats de la VIII edició del Tarragona dTapes/ Tomàs Varga