Reconstrucció històrica en un marc inigualable

La vil·la romana de Centcelles acull la recta final del Festival Tarraco viva

Per . Actualitzat el

Si el cap de setmana passat varem poder conèixer de primera mà tot allò referent a la fabricació de la ceràmica romana més singular –la terra sigillata–, aquest proper cap de setmana, 28 i 29 de maig, us proposem tota una sèrie d’activitats al voltant de la construcció i la decoració dels edificis en època romana.

 

Ho farem al conjunt monumental de Centcelles, a Constantí, amb l’activitat MODUS OPERANDI, on de la mà d’un arquitecte, ens introduirem a la feina dels lapidarius, els musivarius i els pictores, que ens faran conèixer i participar en els processos del treball sobre la pedra, la construcció amb pedra i material ceràmic i l’elaboració d’un hipocaust –una zona calefactada dels edificis–, així com l’elaboració de mosaics i de pintures, per la decoració d’aquests. Us podreu convertir en operaris d’aquest Modus operandi.

 

Una manera participativa de conèixer, també, el conjunt monumental de Centcelles, que podeu complementar amb la visita a l’exposició temporal “Re-descobrint Centcelles”, que es pot veure en aquests moments a la Sala d’exposicions temporals del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5), i que durant tot el cap de setmana ofereix Jornades de Portes Obertes.

 

El MNAT ofereix, a més, activitats a tots els seus centres. Aquest és el programa:

 

Al Conjunt monumental de Centcelles (Constantí):

 

Divendres 27 de maig

 

Mans a l’obra!: construcció i decoració al món romà

Activitat adreçada als grups escolars per al coneixement de les tècniques constructives i decoratives d’època romana, d’una manera participativa.

Lloc: Conjunt monumental de Centcelles

Horari: 9:30 – 15 h (Reserva prèvia)

 

Dissabte 28 i diumenge 29 de maig

 

Modus operandi. Els oficis entorn a la construcció i la decoració en el món romà.

 

Una aproximació als diferents oficis relacionats amb la construcció i la decoració d’edificis, a l’entorn de Centcelles, que n’és un magnífic exemple. El treball sobre la pedra, la preparació dels diferents materials que intervenen en la construcció, la realització dels mosaics, la decoració escultòrica… Un conjunt de propostes, participatives, per conèixer les tècniques constructives i decoratives d’època romana a Centcelles.

Lloc: Conjunt monumental de Centcelles

Hora:  11 h

 

 

A més podreu gaudir de Jornades de portes obertesdissabte 28 i diumenge 29 de maig.

 

Entrada gratuïta a tots els centres dependents del MNAT: Museu Nacional Arqueològic, Museu i Necròpolis Paleocristians “El món de la mort a Tàrraco”, Vil·la romana dels Munts (Altafulla) i Conjunt monumental de Centcelles (Constantí), en els horaris habituals. També es podran visitar, al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del rei, 5) les exposicions temporals “Re-descobrint Centcelles” –a la Sala d’exposicions temporals– i “La moneda en època d’August”.