L’herència dels ibers

Es presenta el llibre ‘Seguint la petja dels ibers’, de l’arqueòloga Margarida Genera

Per . Actualitzat el

Seguint la petja dels ibers

La Diputació de Tarragona ha editat recentment el llibre ‘Seguint la petja dels ibers. Una panoràmica del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre’, de Margarida Genera i Monells dins la col·lecció «Els llibres de la Medusa».

El llibre convida el lector a reviure una part de la història a través de l’estudi dels pobles ibers, expressió amb què són designades les tribus preromanes que habitaren la franja mediterrània compresa entre els rius Erau, al nord dels Pirineus, i el Guadalquivir, entre els segles VI i I aC.

L’obra de Genera i Monells inclou una introducció als pobles ibers en el seu context històric i geogràfic i presenta un recull dels jaciments més rellevants del territori. Així mateix, el llibre ofereix les dades necessàries per conèixer la vida dels ibers directament sobre el terreny. En aquest sentit, presenta una sèrie de propostes i sortides per visitar els jaciments, juntament amb altres espais i equipaments patrimonials, com són museus o centres d’interpretació.