La Cambra fa sentir la veu de Tarragona a Brussel·les

El Corredor Mediterrani i els costos energètics, les principals reivindicacions

Per . Actualitzat el

Una delegació de la Cambra de Tarragona, encapçalada pel seu president Andreu Suriol, ha traslladat a Brussel·les el malestar del territori en dos aspectes que són decisius per garantir la competitivitat de les empreses i la dinamització econòmica, com són la necessitat de dotar-nos del Corredor Mediterrani i els costos energètics. Amb aquest acció la corporació tarragonina va un pas més enllà en el seu paper de lobby a l’hora de reclamar a les administracions competents les necessàries millores i inversions en infraestructures. Jyrki Katainen, vicepresident de la Comissió Europea i comissari d’Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat s’ha fet ressò de les peticions exposades per la Cambra de Tarragona i s’ha compromès a traslladar-les als òrgans i institucions pertinents. Per la seva banda, Suriol no s’ha estat de criticar «la deixadesa del Govern espanyol» pel que fa a unes inversions que significarien un indubtable benefici per al país, atès que el Corredor Mediterrani no només beneficiaria les comarques de Tarragona sinó que és l’espina dorsal de l’economia de l’Estat El president de la corporació tarragonina ha recordat que el tercer fil, com a obra provisional al definitiu corredor, havia de ser una realitat el 2016, «i encara l’estem esperant».

En un altre ordre coses, Suriol ha posat damunt la taula el fantasma de les deslocalitzacions que plana sobre les comarques de Tarragona, sobretot entre la indústria química, pels elevats costos de l’energia, «comparats amb països del nostre entorn». El president de la Cambra de Tarragona creu que l’Estat espanyol es basa en altres criteris que no són els econòmics alhora d’invertir al territori i «la desídia» del govern estatal.