Una «incidència tècnica» omple de fum el cel tarragoní

Protecció Civil ha informat que es tracta d’un incident menor tot i l’espectacularitat de la fumerada

Per . Actualitzat el

La Plataforma Cel Net ha denunciat que dues xemaneies del Polígon Nord desprenien una quantitat considerable de fum negre a mig matí. Gràcies a les xarxes socials i les nombroses imatges captades pels tarragonins, tota la ciutat s’ha adonat d’aquest fet. Protecció Civil s’ha afanyat a treure-li importància al succés argumentant que es tractava d’un incident menor i, hores després, Dow Chemical ha enviat un comunicat esplicant que les instal·lacions que comparteix amb Repsol «s’han vist afectades per una incidència tècnica al Polígon Nord i com a conseqüència hem hagut de parar el Cracker d’etilè activant la torxa com a element de seguretat».

Expliquen també que estan posant en marxa de la unitat de producció d’etilè ubicada a la Pobla de Mafumet, Perafort. «Seguint amb el protocol establert, farem us de la torxa fins que el Cracker arribi al seu ritme normal de funcionament».

Segons el comunicat de Dow «les torxes del complex industrial formen part dels sistemes de seguretat de les plantes i és habitual que funcionin durant processos de parada, anomalies de procés i posada en marxa de les unitats de producció».

Finalment, demanen disculpes per «les possibles molèsties causades durant l’episodi de torxa i la posterior posada en marxa de la planta».

ERC-MES-MDC reclama a l’alcalde informació urgent sobre l’episodi de fum i flamarades a Repsol

El grup municipal d’ERC-MES-MDC se suma a la preocupació ciutadana pels efectes nocius que pugui tenir aquest episodi sobre la salut dels tarragonins i habitants de poblacions veïnes així com les afectacions mediambientals que se’n puguin derivar. És per això que els republicans demanen a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros una reunió urgent amb els portaveus dels diversos grups municipals per tal de conèixer tota la informació de la que disposa l’equip de govern sobre aquest episodi.