L’Institut Pere Martell construeix un trineu d’entrenament de futbol americà

Es tracta d’un projecte d’innovació amb els Almogàvers Salou

Per . Actualitzat el

Gràcies a un projecte d’innovació en què han col·laborat l’Institut Pere Martell de Tarragona i el Club de Futbol Americà Almogàvers Salou, els alumnes de soldadura del centre han dissenyat i construït un trineu per realitzar l’entrenament de blocatges de futbol americà. El projecte l’han dut a terme un grup de cinc alumnes de l’Institut Pere Martell en les seves pràctiques de soldadura, dirigits pel professor Jordi Reverté.

Aquest és un projecte molt innovador ja que aquest equipament és molt necessari per realitzar l’entrenament però no es troba disponible fàcilment al mercat nacional i l’única via per aconseguir els trineus és importar-los. D’aquesta manera, ara el club esportiu disposa d’un material imprescindible per tal de poder preparar l’equip i millorar el seu nivell competitiu, especialment les línies d’atac i defensa.

Segons el Coordinador de l’Àrea d’Innovació i Transferència de Coneixement de l’Institut, David Hernando, aquesta col·laboració permet que els alumnes puguin veure una utilitat als projectes que desenvolupen durant el curs, obtenint-se un efecte motivador sobre l’alumnat que el duu a terme. D’aquesta manera els alumnes han après a resoldre els possibles problemes que van sorgint durant el desenvolupament d’un projecte real per tal de complir amb els estàndards de qualitat exigits pel client.

Tant l’Institut Pere Martell com el club esportiu Almogàvers de Salou han expressat la seva intenció de seguir col·laborant en nous projectes que puguin redundar en un benefici tant per al club com per als alumnes del centre.

Aquest projecte ha estat realitzat des de la Coordinació d’Innovació, un servei implantat a l’Institut Pere Martell per potenciar el desenvolupament de projectes a mida relacionats amb les famílies professionals que imparteix el centre. El servei està disponible per petites i grans empreses, entitats públiques i privades, associacions empresarials i organitzacions.