Victòria al límit

Els granes guanyen al Zaragoza amb un gol de penal de Naranjo i segueixen en la lluita per l’ascens

Per . Actualitzat el

El Nàstic arribava a La Romareda en busca de la victòria per a retallar punts amb els equips capdavanters, Leganés i Deportivo Alavés, que ocupen els llocs d’ascens directe a Primera Divisió. El matx entre el conjunt grana i l’aragonès, tercer i quart classificat respectivament, separats solament per un punt, s’esperava que fos disputat de principi a fi.

En una primera meitat molt igualada, el Nàstic ha gaudit de bones ocasions, però la manca d’encert en els darrers metres ha impedit que els grana marxessin al descans amb avantatge al marcador. La primera aproximació amb perill ha estat per al Nàstic. La passada en profunditat per Naranjo ha quedat massa llarga i el davanter andalús no ha pogut arribar a la pilota. Al minut 8 ha estat el Zaragoza qui ho ha intentat. Després d’una centrada per banda dreta, Hinestroza ha connectat una rematada acrobàtica i el seu xut ha marxat desviat a la dreta de Reina.

El Nàstic dominava la possessió i el Zaragoza intentava arribar a l’àrea rival a base de carreres per banda. Quan es complia el quart d’hora de joc, una bona triangulació entre Emaná i Naranjo l’ha tallat a l’últim moment la defensa manya per enviar a córner. El Nàstic començava a combinar a la frontal i a trobar-se còmode en el seu estil de joc habitual de toc. Tres minuts més tard ha arribat una de les ocasions més clares. Naranjo ha servit per Emaná en profunditat però la passada ha quedat massa llarga, obligant al camerunès a fer una rematada forçada que s’ha passejat per davant la línia de gol. Al 25’, els locals ho han provat amb un xut llunyà de Rico que ha obligat a Reina a lluir-se per enviar la pilota a córner amb una bona estirada. Al 29’ ha estat a punt d’arribar el primer gol del Nàstic. Una centrada per banda l’ha rebutjat enrere Guitián i la pilota no ha entrat a la porteria d’Herrera per ben poc.

Abans de la mitja part, el Nàstic encara ha gaudit d’alguna arribada més a l’àrea del Zaragoza però sense fortuna en els metres finals. Les darreres ocasions abans del descans, però, les han tingut els locals, però la defensa grana ha estat capaç d’evitar el gol local.

A la represa, el Nàstic ha pogut avançar-se al marcador. Ha estat el minut 47 quan Naranjo ha rematat amb el cap una centrada de Tejera des de banda esquerra. La pilota ha sortit per sobre el travesser d’Herrera. La primera substitució ha estat del Nàstic. Al minut 56, Gerard V. ha abandonat el terreny de joc per lesió, donant entrada a Iago Bouzón. El següent ha estat el d’Emaná per J. Assoubre, al 65’. Els dos equips han seguit en busca del gol que inaugurés el resultats, però les defenses es mostraven segures en tot moment. Lanzarote ha intenta sorprendre a Reina en posició escorada, però la pilota ha acabat a fora de porteria. I al minut 82, l’àrbitre ha xiulat penal favorable als nastiquers. José Naranjo ha estat l’encarregat de xutar-ho. L’andalús, i pitxitxi grana, ha enganyat al porter local, posant el 0-1 a l’electrònic. A partir d’aquest instant, els aragonesos han intentat buscar l’empat en jugades ràpides per banda. I al 89’, a la sortida d’un córner, l’àrbitre ha tornat a decretar penal, en aquest cas favorable als de Lluís Carreras. Lanzarote ha desaprofitat l’ocasió després que la pilota es perdés per sobre el travesser de Reina. Després dels cinc minuts d’afegit i sense ocasions de perill a cap de les dues porteries, s’ha arribat a la conclusió del matx amb la segona victòria consecutiva dels grana lluny de Tarragona.

Els jugadors han celebrat la victòria sobre el terreny de joc, agraint el suport dels gairebé 1500 espectadors que han format la Marea Grana a La Romareda. El proper partit, corresponent a la jornada 40, es disputarà el dimecres, a les 20.30 hores, al Nou Estadi. El CA Osasuna serà el rival dels de Vicente Moreno.

Alineacions

Real Zaragoza: Manu Herrera, Cabrera, Dorca, Ángel (Dongou, 73’), Javi Ros (Diamanka, 64’), Manu Lanzarote, Isaac, Hinestroza (Pedro, 79’), Érik Morán, Guitián i Rico.

Nàstic: M. Reina, Gerard V (I. Bouzón, 56’), Suzuki, Xavi Molina, Mossa, Aburjania, L. Madinda, Tejera, C. Lobato (Ferran Giner, 85’), Emaná (Jean Luc, 65’) i Naranjo.