Portes obertes, al Centre Noves Oportunitats

El centre d’inserció preveu atendre 270 joves d’entre 16 i 24 anys no escolaritzats i sense treball

Per . Actualitzat el

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha assistit a la Jornada de Portes Obertes del centre Noves Oportunitats del Camp de Tarragona. Aquest centre, que s’inscriu dins del programa “Start! Formació i Feina per tu”, està adreçat a joves de 16 a 24 anys no escolaritzats i que no treballen. Dolors Bassa ha dit que “aquest és un col·lectiu molt vulnerable i amb programes com aquest el que perseguim és aconseguir el màxim nombre d’insercions dins de la formació reglada i el camp laboral”.

Aquest centre és una iniciativa finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i està gestionat per la Fundació Intermedia i Formació i Treball. El programa desenvolupat pel centre, ubicat a l’avinguda Francesc Macià de Tarragona, combina accions d’empoderament, de recuperació personal, serveis d’orientació, formació, acompanyament, inserció laboral i accions de manteniment. La consellera ha explicat que “vol ser un recurs per a fer front a l’abandonament escolar prematur i d’inserció laboral per a joves que manifesten especials dificultats per integrar-se als ensenyaments postobligatoris o al mercat de treball”.

La previsió és que a través d’aquest centre es puguin atendre uns 270 joves del Camp de Tarragona. En aquests moments, ja han iniciat el programa 123 joves.

A més del centre Noves Oportunitats, la consellera Dolors Bassa també ha aprofitat la seva estada a Tarragona per visitar l’Ajuntament i els Serveis Territorials del Departament. També ha assistit a la presentació del Pla Estratègic i la web del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Aquest migdia també té previst visitar el Col·legi de Graduats Socials i a la tarda pronunciarà una conferència al Vendrell.

Start! Formació i Feina per a tu

El centre de Tarragona forma part d’un programa més ampli, “Start! Formació i Feina per tu”, que també es desenvolupa a la Catalunya Central (Manresa), Barcelona Nord (Mollet del Vallès) i Girona. Igual que en el cas de Tarragona la gestió ha estat atorgada a entitats socials: Fundació Intermedia, Fundació Formació i Treball, AMPANS, Fundació Oscobe, Escola Sant Gervasi i Connecta Cooperativa.

La iniciativa, que utilitza metodologies vivencials i innovadores, posa als joves i el seu projecte vital i professional al centre d’un programa que utilitza eines com l’empoderament i la mobilització dels recursos comunitaris de suport com el teixit empresarial. L’objectiu és atendre a través d’aquest programa un miler de joves.