Focs artificials de la Xina i estatals al concurs d’enguany

Pirotècnies de Galicia, Euskadi, València i Hunan participaran al certamen

Per . Actualitzat el

El 26è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona se celebrarà del 29 de juny al 2 de juliol per no coincidir amb el concurs pirotècnic que es du a terme a Pamplona en el marc dels sanfermines. Enguany, a banda de tres empreses espanyoles provinents de tres províncies amb una forta tradició pirotècnica, la participació estrangera anirà a càrrec d’una companyia xinesa: Firevision International Co. Ltd de Hunan. Amb un currículum tan brillant com les actuacions a les cerimònies d’obertura i cloenda dels Jocs de Beijing 2008 o el triomf al concurs de Logroño el 2014, l’empresa xinesa actuarà el darrer dia de concurs amb la voluntat de trencar un malefici que acompanya les pirotècnies estrangeres des de fa prop d’una dècada. I és que, des que el 2008 ho feren els italians d’Ape Parente Romualdo, cap concursant de fora de l’estat ha guanyat el concurs. «El que més ens ha convençut és que proposen un espectacle xinès amb producte xinès. I amb aquest valor afegit el públic tarragoní podrà veure una manera diferent de disparar pirotècnia», explica el responsable del concurs, Xavi González.
La Pirotecnia Xaraiva S.L.d’Abarellos-Monterrey a Ourense i la Pirotecnia Valecea de Berantevilla d’Araba, que dispararan el primer i segon dia respectivament, buscaran trencar la ratxa de les empreses vingudes del País Valencià que s’han endut el triomf les darreres tres edicions. La gallega hi participarà per tercera vegada i la basca arribarà per primera vegada a la ciutat amb la idea de disparar més d’una tona de massa pirotècnica, la quantitat més alta d’aquesta edició.
El tercer dia serà el torn dels que podríem considerar favorits, la Pirotecnia Valenciana de Llanera de Ranes que ja va guanyar el 2013 i ve d’endur-se el primer premi del Concurs Internacional de Focs Artificials Villa de Bilbao.
A banda de presentar les companyies que actuaran i l’ordre en el qual dispararan, la conselleria de Festes de l’Ajuntament ha fet pública també la imatge del concurs que enguany ha estat elaborada pel jove dissenyador Luis Alberto Sancho. Un cartell més abstracte que el d’altres edicions que posa en relleu la sonoritat dels focs. «Normalment sempre s’utilitzava la mateixa estètica i la mateixa iconografia i ja vaig anar a buscar un sentit més abstracte», explica el dissenyador.

cartellFocs2016