Alfredo Panebianco actuarà a Portugal

El guitarrista cubà resident a Tarragona actuarà al festival de San Tirso

Per . Actualitzat el

El guitarrista cubà afincat a Tarragona Alfredo Panebianco oferirà un concert el proper 14 de maig al XXIII Festival Internacional de Guitarra de Sant Tirso, Portugal, considerat entre els més importants del món en el seu tipus, tant per la seva antiguitat com per l’altíssima qualitat de els intèrprets que han participat al llarg de 23 anys. Panebianco que a més es troba immers en la composició de la seva pròxima obra per a orquestra simfònica que s’estrenarà a Istanbul el 2018. També té importants compromisos aquest estiu entre els quals destaquen concerts al Festival Concerti Sotto Le Stelle de Pescara a Itàlia, El Festival Les Scènes du Chapiteau a Suïssa, o el Festival Andrés Segòvia de Linares; a més a més, oferirà un cicle de classes magistrals sobre la guitarra en la música cubana, a la prestigiosa Jazzschule de Zuric, i està en procés d’enregistrament del seu pròxim disc En Família amb la participació de la seva dona Vania del Monaco; la seva filla, la virtuosa violinista de 10 anys Jennifer Panebianco del Monaco, recentment premiada al 4th Prague International Violí Competition 2016 i guanyadora de més de 8 primers premis a nivell internacional i la més petita de la família, Gillian, que amb només 6 anys ja toca el violoncel. Aquest treball, segons Alfredo, «serà una de les experiències més enriquidores de la meva vida tant a nivell musical com personal».

Alfredo Panebianco va néixer a l’Havana, on es va graduar en l’Institut Superior d’Art (ISA). Posseïdor de nombrosos premis a nivell internacional, és considerat com un dels guitarristes més importants de la seva generació amb un estil únic, barreja de la música clàssica de tradició europea i els elements més representatius de la música i la tradició Cubana. Panebianco ha realitzat concerts a les principals sales de concerts d’Europa, Àsia, Àfrica, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i tot el Carib. La seva faceta de compositor polifacètic l’ha portat el 2001 a realitzar l’estrena mundial de la seva obra CONCERTO LATINO # 1, per a guitarra i orquestra al Cemal Resit REI KONSER HALL d’Istanbul. Després del rotund èxit d’aquesta obra Panebianco ha compost CONCERTO de Lublin (2003) per encàrrec del Festival permanent de Lublin i la Lublin Philharmonic Orchestra, CONCERTO D’ISTANBUL (2003), per encàrrec de la Milli REASSURANS CHAMBER ORCHESTRA i SAINT VALENTINE DAY ‘s CONCERTO (2004), per encàrrec de l’Orquestra Filharmònica d’Istanbul. La cadena de televisió nord-americana HBO li va escollir per realitzar el documental Six Strings for the Soul.