La tecnologia 4G pot portar problemes al senyal televisiu a Altafulla

S’ha establert un telèfon gratuït 900 833 999 i una web per sol·licitar gratuïtament l’adaptació de l’antena

Per . Actualitzat el

Antena de la tecnologia 4G

L’arribada del senyal 4G a Altafulla podria afectar la recepció del senyal televisiu de la TDT (Televisió Digital Terrestre). En cas de tenir problemes en la recepció d’aquest senyal s’ha establert un telèfon i una web per sol·licitar gratuïtament l’adaptació de l’antena.

Arran de l’imminent desplegament del canvi de tecnologia 4G a la banda de freqüències de 800 Mghz, i davant la possibilitat que això provoqui problemes en la recepció del senyal de la televisió digital terrestre d’alguns usuaris, s’ha establert un procediment totalment gratuït d’adaptació de les antenes per solucionar aquestes afectacions.

Tant si es viu en un edifici col·lectiu com en un habitatge individual, el propietari, el president de la comunitat o l’administrador de finques haurà de contactar amb el Centre d’Atenció d’Usuaris al telèfon gratuït 900 833 999 o bé a la web www.llega800.es per tal que un tècnic solucioni l’afectació gratuïtament. Si els problemes persisteixen, hi haurà un termini de 6 mesos per reclamar la revisió de l’adaptació de les antenes al mateix web i al mateix telèfon.

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb el senyal 4G s’ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d’enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d’alta definició- o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

Aquesta xarxa avançada de telefonia mòbil introdueix dues millores fonamentals: El primer avantatge és que soluciona molts problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. L’altre avantatge destacable és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis en l’àrea empresarial i de les administracions públiques, com aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l’ús de la videotrucada, entre d’altres.

A més, la cobertura més gran que abasta el 4G a la banda de 800 MHz millorarà el servei a l’interior d’edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.