Quatre empresaris locals premiats a la Nit Empresarial de la CEPTA

El Restaurant Castillo de Javier, el Grup Viajes Olympia, l’Estanc i l’Hotel Blaumar entre els guardonats

Per . Actualitzat el

Salou ha viscut aquest vespre la 16 edició de la Nit Empresarial de la Cepta, en el marc de la qual, ha concedit a quatre empreses locals un seguit de distincions. Així, el Restaurant Castillo de Javier ha estat guardonat com a empresa destacada en el sector de la restauració al municipi, i ha recollit el premi José Luis Recari; un altre guardonat ha estat el Propietari del Grup Viajes Olympia, Juan Antonio Montero, per la seva trajectòria en el sector turístic; en tercer lloc ha estat el copropietari de l’Estanc ubicat a l’avinguda Carles Buïgas, Agustí Sendra, el distingit per la seva trajectòria empresarial d’ empresa familiar i, finalment, Blaumar Hotel ha aconseguit un guardó per la tasca en favor de la Sostenibilitat, recollint el diploma el gerent Vicenç Martí.

En el decurs de la Nit, presidida pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont; l’alcalde, Pere Granados, ha volgut expressar les felicitacions i agraïment a la iniciativa organitzadora d’aquests premis, pel fet que hagi escollit novament Salou com seu d’aquesta festa empresarial; «perquè si alguna característica defineix i per alguna cosa es coneix aquest municipi que l’acull, és precisament per la seva intensa activitat econòmica i empresarial, basada en el turisme i els serveis». I és que, segons el batlle «la transversalitat econòmica del fenomen turístic beneficia a molts sectors i funciona com un important agent d’exportació de productes i serveis, que es produeixen, es consumeixen i s’utilitzen dins el nostre territori o el nostre país». A més d’explicar que «el municipi de Salou sempre ha demostrat i demostrarà una clara voluntat de col·laboració i de compromís amb els emprenedors, els empresaris i els professionals, perquè és just que reconeguem també que el seu treball i les seves iniciatives han contribuït en benefici de la societat, impulsant l’economia, creant riquesa i creant llocs de treball; tot construint un marc de desenvolupament i de progrés col·lectiu».

La Nit Empresarial 2016 s’ha dut a terme a les instal·lacions del Teatre Auditori de Salou (TAS) aquest vespre i ha entregat els següents guardons:

 

GUARDÓ D’HONOR CEPTA:
XAVIER BLASI GACHO

 

Va néixer a Reus l’any 1958. Va cursar els seus estudis d’econòmiques i es van llicenciar en Turisme a Barcelona.

 

Ha desenvolupat la seva trajectòria professional dins el negoci familiar de la família Blasi, del que es Gerent des de l’any 1996. El grup d’empreses Blasi, compta avui en dia amb quatre empreses: Camping Resort Sanguli Salou (1972), Servicios Turísticos Salauris 2008 (1992), Cambrils Park Resort (1996) i Complex Esportiu Futbol Salou (2012); amb els que acumula nombrosos reconeixements en l’àmbit Europeu per la seva tasca dins el sector del Turisme.

 

A més, Xavier Blasi Gacho destaca per la seva participació en diferents organismes:
-Exmembre del plenari de la Cambra de Comerç de Tarragona.
-Exmembre de la FEHT.

-Membre del Consell d’Administració del Patronat de Turisme de Salou.

-Vicepresident de l’Associació de Càmpings de la Costa daurada.

-Membre de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Càmpings.

 

GUARDÓ GESTIÓ DE RESIDUS:
MONESTIR DE POBLET

 

El monestir de Poblet, a través del programa COSMOS POBLET, està implantant la seva funció en tres grans àrees, reconversió ecològica, servei social i gestió cultural amb una important actuació impulsant el turisme a la comarca.

 

El programa COSMOS POBLET està duent a terme una important reconversió ecològica del complex del monestir a través de la gestió de residus, la reutilització i gestió de la despesa d’aigua, la implementació de l’energia solar a la major part del monestir, incloent la zona pròpiament de clausura, com les parts d’ús públic com són l’Hostatgeria externa i el Palau Nou de l’Abat, seu de l’arxiu Tarradellas, Cardona-Sogorb, etc.

 

La importància que s’ha donat a aquest fet des de l’any 2008 ha fet que siguin nombroses empreses, tant de la comarca com de l’àrea provincial i nacional, que s’han interessat pel projecte en general, com s’ha aplicat fins aquest moment i amb els nous projectes amb que es vol arrodonir el projecte inicial.

 

GUARDÓ A LA PROMOCIÓ D’ACTIVITAT EMPRESARIAL:
ASSOCIACIÓ PRIORAT ENOTURISME

 

L’Associació Priorat Enoturisme, entitat 100% privada, neix a l’abril de 2013. Ho fa amb la voluntat de crear sinèrgies amb tots els establiments de la comarca i comarques veïnes amb la finalitat de promocionar i potenciar l’oferta turística del Priorat.

 

Entre d’altres objectius, la iniciativa busca aglutinar tota l’oferta turística de la comarca sota la marca Priorat Enoturisme, aprofitant la tendència creixent d’aquest tipus de turisme i el potencial del Priorat en aquest terreny.

 

GUARDÓ A L’ECONOMIA COL·LABORATIVA:
CONCAROMIS

 

Concaromis és empresa de petita dimensió en la que hi col·laboren un total de 42 petits productors d’arreu de les comarques centrals, meridionals i de ponent de Catalunya per promoure el conreu i la comercialització del safrà ecològic.

 

La producció segueix processos molt artesanals, buscant sempre la primera qualitat del producte final, i a part de safrà l’empresa produeix diverses espècies de plantes aromàtiques en cultiu ecològic certificat per CCPAE i per organismes de la UE.

 

Aquesta diferenciació, com a un dels pocs certificats eco al mercat permet valoritzar el safrà Aromis, que a hores d’ara ja és reconegut en ambients professionals de la cuina com un safrà d’altíssima qualitat, comparable amb els millors del món.

 

GUARDÓ A L’ECONOMIA SOCIAL:
FUNDACIÓ SANTA TERESA DEL VENDRELL

 

La Fundació Santa Teresa del Vendrell és una entitat compromesa amb les persones i amb el territori, que intenta aconseguir la felicitat de les persones que tenen més dificultats i de les seves famílies, creant ocupació i oferint tot tipus de serveis que promouen la millora de la seva qualitat de vida.

 

La fundació té com a missió “aconseguir la felicitat de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, de la gent gran i de les seves famílies, millorant la seva autonomia personal i qualitat de vida, amb la participació activa de cada persona, oferint-los els suports que cadascú necessita perquè disposin de les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans, i la seva plena integració social i laboral”. Han implantat múltiples mesures de conciliació laboral i social, tant pels treballadors com per les famílies de les més de 1.200 persones ateses en els seus centres formatius i assistencials, flexibilitzant els horaris, creant casals en èpoques de vacances i oferint serveis de suport en aquelles àrees que cada persona pugui necessitar.

 

El 2015, entre altres coses: ha creat 39 llocs de treball directes i 40 indirectes; ha iniciat importants inversions en nous equipaments a Calafell; ha posat en funcionament 3 noves llars-residències; ha format i donat suport a més de 350 persones, dels quals 152 han aconseguit un lloc de treball; ha millorat els boscos del Montmell i ofert atenció a més de 80 gossos abandonats. També ha ofert un àpat diari a més de 70 persones sense recursos del Baix Penedès.

 

GUARDÓ A LA RESPONSABILITAT SOCIAL:
FUNDACIÓN RANDSTAD

 

Fundació Randstad treballa cada dia per a la integració sociolaboral de col·lectius en risc de exclusió social, amb l’objectiu de capacitar-los i ajudar-los en la recerca de treball normalitzat i reconegut.

 

També realitza una important activitat de sensibilització social tan a l’empresa com a la societat en general. A través de la nostra candidatura volem fer un reconeixement públic a totes les persones en exclusió social. El premi estarà dedicat a totes aquestes persones.

 

GUARDÓ A LA CREACIÓ D’OCUPACIÓ:
IND. QUÍMICAS DEL ÓXIDO DE ETILENO, S.A.

 

IQOXE és una companyia petroquímica, dedicada a la producció d’Òxid d’Etilè, glicols i derivats de l’òxid d’etilè, ubicada al Polígon Petroquímic de Tarragona. Actualment, IQOXE és l’únic productor d’Òxid Etilè d’Espanya, amb una capacitat instal·lada de 140.000 tones anuals.

 

Motivació de la candidatura: Per la gestió dels recursos humans en el moment de la compra de les plantes químiques de Celanese per part del Grup Cristina Lay, i que ha comportat que els treballadors de les mateixes puguin conservar els seus llocs de treball. Això ha suposat integrar en la plantilla d’IQOXE a 29 ex-treballadors directes de Celanese, així com una nova contractació i el manteniment de llocs indirectes: subcontractes, serveis, etc. Tots ells segueixen en les seves antigues funcions, a més de la participació de les sinèrgies pròpies d’IQOXE i de la resta d’empreses del químic.

 

GUARDÓ A L’EMPRESA FAMILIAR:
PASTISSERIA ANDREU (Antiga Casa ADROGUERET)

 

La pastisseria Andreu és la cinquena generació des de 1841 de pares a fills a la mateixa pastisseria. Primera Generació: La fundació de la nostra confiteria se situa l’any 1841 quan Rafael Andreu Voltes (Alcover 1810) s’estableix a Montblanc com a adroguer i confiter. Serà doncs ell, fill de Josep Andreu Girona i Josepa Voltes Canals, i casat amb Mercè Vilamajor Ixart (filla també, com els Andreu, d’una família amb antecedents i llarga tradició comercial, botiguera i emprenedora que es remunten al S. XVI).

Segona Generació: A ells els succeirà el seu fill Rafael Andreu Vilamajor (Montblanc 1852) i l’esposa d’aquest: Adela Gassol Martí (Montblanc 1864). Tercera Generació: El seu fill Rafael Andreu Gassol, casat amb Pepita Gil Camps, seran la tercera generació al davant del negoci familiar. Ells seran també els constructors de la botiga noucentista del carrer Major, actualment restaurada i catalogada. Quarta Generació: Serà el seu fill Lluís Andreu Gil, juntament amb la seva esposa Nativitat Civit Serra, la quarta generació continuadora del negoci familiar. Lluís Andreu Gil, juntament amb el seu germà Joan Andreu Gil, seran els inventors dels MERLETS de Montblanc, la dolça especialitat típica de la nostra vila.
Cinquena Generació: Actualment és el seu fill Joan Maria Andreu Civit qui es troba al capdavant del negoci familiar i és seguidor de l’ofici i de la tradició pastissera.

 

GUARDÓ A L’EMPRENEDORIA:
GRUP AG PLANNING

 

Empresa d’organització d’esdeveniments, gestió d’espais singulars i serveis de càtering per a empreses i particulars. Creixement a la província de Tarragona amb el projecte del nou espai singular del grup, a Casa Joan Miret de Tarragona.

 

GUARDÓ A LA INNOVACIÓ / NOVES TECNOLOGIES:

PETITS ENGINYERS

 

Petits Enginyers, és una empresa de joves emprenedors que es dediquem a crear i realitzar activitats de ciència i tecnologia per a escoles, instituts i entitats. Fem que petits i grans experimentin a partir de la pràctica de manipulació i que aprenguin divertint-se mentre resolen reptes i problemes adquirint d’aquesta manera coneixements d’àmbit tecnològic que els serviran per aplicar en el món real. Volem que s’apassionin pel que estan aprenent.

 

Oferim un ampli ventall d’activitats adaptades a la temàtica o tipologia que interessi treballar (incloent altes capacitats, NEE…): robòtica educativa, impressió 3D, biotecnologia, realitat virtual, creació de videojocs i animació per ordinador entre d’altres. Som un equip jove i dinàmic que tenim la voluntat de despertar la curiositat dels alumnes per la ciència i la tecnologia que els envolta. Conduïm a que els alumnes descobreixin per ells mateixos totes les possibilitats que els coneixements adquirits a classe els ofereixen.

 

 

GUARDÓ A LA INTERNACIONALITZACIÓ:
BUFET MIRALBELL GUERIN

 

Miralbell Guerin es un despatx professional català amb oficines a Catalunya (Barcelona, Tarragona i Tordera), a San Sebastián , a Casablanca i Tunísia. La divisió de Consulting internacional, a través del seus equips de Barcelona, Tarragona, Marroc i Tunísia, assessora a Grans Grups Multinacionals magrebins i els posa en contacte amb empreses del nostre territori per crear empreses mixtes, aliances, i acords de transferiment de tecnologia i comercialització.

 

GUARDÓ A LA TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL:
SCA

 

SCA es una companyia líder mundial en productes d’higiene i forestals. El Grup desenvolupa i fabrica articles sostenibles per la cura personal, paper, i productes forestals. Comercialitza els seus productes a uns 100 països, sota el paraigües de marques líder ben posicionades a nivell mundial, com TENA i Tork, i regional com Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda y Zewa.

 

Al ser el major propietari de bosc, a títol privat, d’Europa, SCA dona una gran importància a la gestió sostenible dels recursos forestals. A tancament de 2015, el Grup comptava amb uns 44,000 empleats i les vendes ascendien a 115.000 milions de corones sueques (12.300 milions d’euros). SCA es fundà l’any 1929, la seva seu es a Estocolm, Suècia. Forma part de l’índex NASDAQ OMX Stockholm. Per a més informació, visiti: www.sca.com.

 

GUARDÓ A L’EMPRESA DESTACADA:
VOPAK TERQUIMSA

 

Terquimsa és un Joint Venture propietat de dos de les principals companyies logístiques a nivell nacional i global: COMPAÑÍA LOGÍSTICA DE HIDROCARBUROS, C.L.H. (50%), líder en distribució i emmagatzemen de combustibles a España i Royal Vopak (50%), holandesa, líder en emmagatzemen de granels líquids amb una xarxa de 85 terminals i més de 30 milions de m3 de capacitat en tot el món.

 

Dedicada a la recepció, emmagatzemen i expedició de productes líquids a granel des de fa 40 anys Vopak Terquimsa ofereix, des de la seva situació estratègica de les instal·lacions del Port de Tarragona i del Port de Barcelona, un punt de partida en el que, les empreses químiques puguin emmagatzemar o distribuir les seves matèries primes per a ser utilitzades al principi de la cadena de producció, com els seus productes per a fer-los arribar a qualsevol lloc on es necessitin i, així, contribuir al desenvolupament i benestar de la societat.

 

A l’avantguarda en emmagatzemament de productes químics a Espanya, i situats en el pol industrial químic més important del Sud d’Europa, tenim la satisfacció de dir que la nostre experiència ens avala.