La filla de Marconi participa a l’exposició del ‘Titànic’

Serà l’encarregada de reproduir la primera transmissió de proves que es va fer al malaurat vaixell

Per . Actualitzat el

El dia 6 d’abril, de 1912, els tècnics de Marconi que havien instal·lat els aparells de radiotelegrafia a bord del Titànic, des de la cabina Marconi van realitzar les primeres proves d’abast, i ho van fer amb la següent trucada general:  «Aquí el buc Titànic realitzant proves d’abast dels seus equips radiotelegráficos. Estem en la costa de Belfast, per favor, si hi ha algun  buc o estació marítima a l’escolta, preguem resposta de comprovació. Canvi». Davant la sorpresa dels operadors de ràdio del Titànic, van rebre la següent resposta: «Aquí Tenerife Ràdio  Marítima, a les Illes Canàries, Espanya, Titànic l’escoltem fort i clar. Canvi».

Aquesta va ser la primera transmissió de proves des de la Cabina Marconi del Titànic, i, aquest dissabte, a les dotze del migdia, des del Port de Tarragona, es tornarà a transmetre, des de la rèplica oficial de la Cabina Marconi del Titànic, reproduïda dins de l’exposició Titanic The Reconstruction, en el Refuji número 1, encara que aquesta vegada no seran els operadors del Titànic, sinó la filla de Guillermo Marconi, l’inventor de la ràdio i qui va instal·lar, a bord del Titànic, les estacions de comunicació radiotelegráficas, qui, amb la col·laboració de l’equip d’operadors de Ràdio Club Tarragonès, emetran, a tothom, aquesta trucada  general de proves. Intentant que, des de Tenerife, es produeixi la mateixa resposta que fa 104 anys.

Estava prevista la presència de la filla de Guillermo Marconi, la princesa Elettra Marconi, però la seva agenda personal li ha impedit estar físicament a Tarragona, encara que intervindrà, en directe, telefònicament, des de la seva residència de Roma.