Uns 350 tarragonins amb malalties avançades atesos en un programa pioner

L’Obra Social la Caixa posa a disposició dels centres els Equips d’Atenció Psicosocial

Per . Actualitzat el

Es tracta programa de l’Obra Social la Caixa, avalat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), en el qual l’entitat complementa l’actuació de l’Administració en l’àmbit de les cures pal·liatives i l’atenció als malalts avançats. Els objectius són sensibilitzar la societat perquè conegui què són les cures pal·liatives i entengui les peculiaritats del final de la vida, promoure noves vies d’actuació en el camp de les cures pal·liatives i oferir una atenció integral a persones amb malalties avançades i les seves famílies.

Al voltant de 350 tarragonins amb malalties avançades es van acollir a aquest programa d’atenció pioner a l’Estat que s’ha coordinat amb diversos hospitals de la demarcació. L’Hospital Universitari Joan XXIII i l’Hospital Sociosanitari del Francolí són els centres de la ciutat que ja disposen d’un Equip d’Atenció Psicosocial, format per tres psicòlogues i dos voluntaris per`la previsió és que aquest servei s’expandeixi a l’Hospital de Santa Tecla.

El 70% de les actuacions s’han dut a terme en hospitals i el 30% restant en domicilis, durant el primer any de funcionament del programa. La majoria de pacients, un 98%, tenen una patologia oncològica.

El cor del programa són els Equips d’Atenció Psicosocial (EAPS), més de 220 professionals que s’han format i entrenat per donar als malalts i les seves famílies una atenció pal·liativa càlida, sensible i humana.