Torna Tàrraco a Taula amb onze restaurants i cent plats de cuina romana

Enguany se celebra la dinovena edició del 13 al 29 de maig

Per . Actualitzat el

Presentació de les jornades Tàrraco a Taula, aquest dijous al Pretori.

Onze restaurants de Tarragona oferiran, del 13 al 29 de maig, un centenar de plats de la cuina romana, en el marc de les XIX Jornades Gastronòmiques Tàrraco a Taula, que se celebren a l’empara del festival Tàrraco Viva. Les propostes gastronòmiques arribaran en forma de plats i racions, de menús i també de degustacions de mig quilo de musclos a l’estil romà que se serviran amb dues copes de vi o de cervesa.

Justament, una de les novetats d’aquesta dinovena edició serà la presentació de les dues begudes oficials de les jornades: d’una banda, Rositvm, que treu al mercat la cervesa Rosita, elaborada amb mel de taronger; i de l’altra, el Celler El Mèdol, que ha elaborat un vi natural per a l’ocasió.

Pel que fa als establiments gastronòmics, les tavernes Alhambra i El Cortijo oferiran plats i racions que oscil·laran entre els 3 i els 6 €, mentre que els restaurants Almosta, Ares, Cócvla, El Llagut, Entrecopes, Palau del Baró, Sadoll i Txar3Verd serviran menús a 25 €. El Terrat, per la seva banda, ha preparat un menú a 35 €. Quant a la degustació de mig quilo de musclos amb copes de vi o cervesa, els establiments que oferiran aquesta opció són l’Alhambra, el Cócvla, El Llagut i el Txar3Verd. Tots ells els cuinaran d’una manera diferent.

Convivium

Prèviament a l’inici de les jornades s’ha convocat una degustació prèvia, el Convivium, que se celebrarà l’11 de maig, a les 20 h, a Casa Canals. El Convivium, de fet, servirà per presentar oficialment les jornades de Tàrraco a Taula, dins del festival Tàrraco Viva.

La festa adoptarà la forma d’un bufet lliure en el qual se serviran els següents plats: Pernae (cuixa de porc cuita amb vermut i préssecs secs), d’El Cortijo; Botellus sanguineus triticum in cocvla (cócvla d’espelta amb espinacs, botifarra negra i olives verdes), del Cócvla; Ostrea (ostra rissada del Delta en escabetx), del Llagut; Gadus (bacallà amb dàtils), del Txar3Verd; Lacertvs conditi sinapi (amanida de verat escabetxat i mostassa), de l’Almosta; i com a dulcia domestica, mousse de poma, gingebre, menta i vi negre, del Palau del Baró.

El bufet lliure costarà 25 € i els tiquets es podran adquirir a les tres oficines de Turisme (carrer Major 37, Rambla Nova s/n, i Camp de Mart) i als sis restaurants que participen en el Convivium.