L’àrea quirúrgica de Joan XXIII, enllestida a finals d’any

Aquesta és la previsió del departament de Salut

Per . Actualitzat el

El departament de Salut preveu que, abans que acabi l’any, estiguin enllestits els treballs per a l’actualització funcional i tecnològica de dues àrees destacades de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona: la d’Urgències i l’espai quirúrgic per a desenvolupar l’activitat de cirurgia major ambulatòria. En aquest sentit, i després de destinar-hi gairebé 7 milions d’euros, serà aproximadament a l’agost quan s’acabin les obres de reforma i ampliació d’ambdues àrees que s’estan fent al centre, i que estaran plenament equipades i operatives a finals d’any.

D’altra banda, i davant la impossibilitat –causada per aquests treballs de remodel·lació- que el centre pugui realitzar tota l’activitat quirúrgica necessària per complir els objectius de temps de garantia i terminis de referència, la Regió Sanitària Camp de Tarragona ha dissenyat –conjuntament amb diversos proveïdors de la zona-, un pla d’actuació pel manteniment de l’activitat quirúrgica. El pla garantirà que no es quedin fora d’aquests temps de garantia les 2.500 persones que esperen ser intervingudes –sobretot en operacions de cirurgia major ambulatòria- i que, a causa d’aquests treballs, es quedarien fora d’aquest terminis. Ho farà sense necessitat d’haver-se de repetir proves, distribuint l’activitat entre tots els hospitals del SISCAT de la regió sanitària d’acord amb la seva disponibilitat i capacitat estructural, tractant de garantir la confortabilitat i la confiança del pacient en ser intervingut pels mateixos equips assistencials de l’Hospital Joan XXIII i de l’hospital receptor, i sempre amb el consentiment informat del pacient per dur a terme la derivació.

Per això, la Unitat d’Atenció al Ciutadà ha establert conjuntament amb l’Hospital Joan XXIII el protocol a seguir per informar i proposar als pacients la realització de la intervenció quirúrgica en un altre centre, mentre que la Regió Sanitària farà un seguiment exhaustiu de tot el procés en tots i cadascun dels pacients implicats en aquest actuació extraordinària.

A banda de l’actualització funcional i tecnològica d’aquests destacats serveis de l’hospital tarragoní, el Departament de Salut està treballant en avaluar el conjunt de necessitats funcionals d’aquest centre per a reforçar el seu paper central i referent en l’àmbit sanitari de la Regió Sanitària Camp de Tarragona.