Creu Roja celebra el Dia Mundial de la institució

La Rambla Nova de la ciutat acollirà durant tot el matí una mostra de recursos de tots els àmbits d’actuació i diferents activitats gratuïtes

Per . Actualitzat el

Creu Roja Tarragona celebra aquest dissabte 7 de maig a Tarragona el Dia Mundial de la institució amb una jornada oberta a tota la ciutadania. Des de les 10 fins a les 13.30 h, el tram del Monument als Castellers de la Rambla Nova de la ciutat acollirà una mostra dels recursos de què l’entitat disposa per desenvolupar la seva tasca en els diferents àmbits d’actuació: socors i emergències, salut, joventut, formació i ocupació, gent gran, lluita contra la pobresa, etc.

D’aquesta manera, tota la ciutadania podrà disposar d’informació de primera mà dels projectes que Creu Roja duu a terme a la ciutat i podrà veure els principals materials amb els quals els executa.

A més de la mostra de recursos, durant tot el matí s’han programat diverses activitats. Des de les 11 fins a les 12.30 h tindrà lloc un taller obert de reanimació cardiopulmonar i des de les 12.30 fins a les 13.30 h s’oferirà una presa de biomesures a totes les persones interessades. Els infants podran ajudar a confeccionar el mural ‘Davant la crisi, el valor de les persones’. Totes les activitats són gratuïtes.

L’activitat de Creu Roja a Tarragona

Creu Roja Tarragona segueix fidel al seu compromís amb els col·lectius més vulnerables, centrant-se encara més en les seves necessitats i ajudant-los des de la proximitat. Aquests anys els esforços s’han centrat a la lluita contra la crisi econòmica, sense oblidar altres àmbits d’actuació vitals com la cooperació internacional o la salut i els socors, distintius històrics de la institució.
Aquesta activitat és possible a la província gràcies a tasca desinteressada d’un equip de voluntariat format per més de 2.600 persones i a la col·laboració econòmica de prop de 19.500 socis i sòcies.

El Dia Mundial de la Creu Roja

El Dia Mundial de la Creu Roja se celebra el 8 de maig, coincidint amb l’aniversari del naixement de Jean Henry Durant, ciutadà suís que l’any 1863 va fundar el primer Comitè Mundial de la Creu Roja a Ginebra. El dia va canviar de denominació en diferents ocasions fins que l’any 1953 es va establir com a Dia Mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja.

L’origen d’aquesta celebració es troba a l’any 1922, quan Txecoslovàquia va proclamar una treva de tres dies amb l’objectiu de promoure la pau a tot el món. Posteriorment, l’any 1934, la Conferència Internacional de Creu Roja va recomanar la generalització de l’anomenada “Treva de la Creu Roja” a totes les Societats Nacionals.