Ballesteros creu que l’actuació policial va ser desproporcionada

L’alcalde confia en la inocència de Gustavo Cuadrado i lamenta «la politització del cas»

Per . Actualitzat el

Un dia després, «per culpa d’una migranya incapacitant», l’alcalde de Tarragona compareix davant la premsa pel cas Inipro. Ballesteros ha defensat l’innocència del seu anterior cap de gabinet, Gustavo Cuadrado, del qual ha dit que «és una persona honesta que té la meva confiança intacta». Per aquest motiu, el batlle considera l’actuació policial d’ahir «del tot desproporcionada» i recorda que «la llei diu que s’ha de salvaguardar l’honorabilitat de la persona detinguda». Ballesteros diu no haver parlat amb el seu home fort des de 2007 fins a l’octubre passat des de la detenció però sí haver-li fet un missatge de suport.

Cuadrado és actualment el secretari de Formació de la Federació del PSC del Camp de Tarragona. Un càrrec que, segons els estatuts del partit, haurà de posar a disposició de l’executiva nacional perquè està sent investigat. I un càrrec al qual, l’alcalde Ballesteros, no vol que renunciï: «no l’acceptaré (la renúncia). Crec, a més a més, que està fent molt bona feina».

En aquest sentit, el batlle i secretari general del PSC al Camp de Tarragona ha lamentat «el calvari» que està passant ell i el seu excap de gabinet a causa de «la politització del cas». Es mostra convençut que «el cas acabarà en no res perquè no té recorregut penal». Descarta cap possible trama de finançament il·legal del PSC i diu «no conèixer de res» a Ricard Campàs, un dels administradors d’Inipro i militant del PSC detingut ahir a Viladecans.

Segons l’alcalde, la Guàrdia Civil es va endur uns 40.000 arxius relacionats amb l’antic cap de gabinet que encara no s’hi havien esborrat. «En cap cas ningú no va donar l’ordre de esborrar els arxius», ha assegurat Ballesteros tot i admetre que el costum habitual és fer-ho uns dies després de la marxa d’un càrrec del consistori.