ShoppingTGN, el nou Amazon amb comerços de la ciutat

La plataforma en línia va començar a funcionar divendres i ja disposa d’una quarantena de comerços adherits i productes molt variats

Per . Actualitzat el

ShoppingTGN és una nova plataforma en línia gràcies a la qual els internautes podran adquirir productes exclusius sense moure’s de casa. Aquesta iniciativa empresarial de venda en línia està pensada per potenciar el petit comerç de la ciutat des del vessant del producte i no pas dels noms de les botigues. «Volem promoure el producte, no el comerç en si. És una visió global. Anem tots a una sense caure en el pecat de l’individualisme. És a dir, fem marca Tarragona en conjunt. Crec que és una de les coses que faltava al comerç de la ciutat perquè no hi ha cap entitat que miri pel conjunt del comerç tarragoní», expliquen els responsables del projecte.

ShoppingTGN va començar a gestar-se el desembre de l’any passat amb la creació de la pàgina web i fa poc més d’un mes va començar la captació de comerços «amb molta acceptació perquè ja n’hi ha quaranta d’adherits», expliquen els creadors de la plataforma. El divendres passat va començar a funcionar i, en poques hores, ja va registrar les primeres vendes.
Aquest primer any de prova els comerços adherits no hauran de pagar però a partir de l’any vinent hauran d’abonar una quota única anual que es dedicarà íntegrament a la publicitat. «Es fa amb una quota única a principi d’any per poder planificar les campanyes publicitàries que es duran a terme», expliquen des de ShoppingTGN. Serà llavors quan els comerços adherits rebran un calendari on s’explicaran totes les campanyes que es duran a terme al llarg de l’any.

A banda, d’aquestes insercions publicitàries, la promoció dels comerços de la ciutat vindrà donada per les vendes dels productes que, un cop arribin a mans dels usuaris, sabran a quines botigues pertanyen. I també gràcies a les targetes client que tindran els compradors que paguin una tarifa premium de 19,95 € a l’any i que els permetrà gaudir d’un 10 % de descompte en tots els comerços adherits. «Generem dos canals de venda: un en línia i l’altre, presencial. Per tant, generem tràfic de gent a la ciutat».

Està pensat per vendre a tota la província, inicialment amb comerços de la ciutat i quan comenci a funcionar ampliar-ho a més botigues del territori. Malgrat això, el web ja està en diversos idiomes i s’està treballant perquè el 2017 la plataforma funcioni en un àmbit més internacional, ja que «les botigues d’aquí tenen productes exclusius que no es poden trobar a les grans superfícies ni a les grans plataformes estil Amazon».

A més a més, des de ShoppingTGN, també es vol oferir els serveis bàsics que requereixen els petits comerços. Inclòs en el preu de la quota anual, la plataforma també posa a disposició dels botiguers una borsa de treball que inclourà una preselecció de personal segons el perfil sol·licitat i diversos cursos de formació gratuïts. Els cursos poden ser d’idiomes, de personal shopper, aparadorisme o fotografia, entre altres.