Entitats de Tarragona es manifesten davant H&M

Van fer entrega d’un informe que denuncia la situació laboral a les seves fàbriques

Per . Actualitzat el

Dimarts 3 d’abril, coincidint amb la trobada d’accionistes d’H&M a Suècia, activistes de 39 ciutats de tot el món es van manifestar davant les botigues d’H&M per demanar a la marca que compleixi els acords de seguretat a les fabriques als què es va comprometre fa tres anys arran del desastre de Rana Plaza a Bangladesh. En l’esfondrament d’aquest edifici de fàbriques tèxtils que treballaven per les grans marques internacionals van morir 1134 treballadores i més de 2000 van resultar ferides.

Sota el paraigua de la campanya internacional Roba Neta, les xarxa d’entitats de Tarragona que organitza la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a la ciutat van convocar una concentració davant la botiga d’H&M al Parc Central de Tarragona. Desenes de persones s’hi van concentrar i van repartir fulls informatius que expliquen, entre altres coses, que el 70% de les fàbriques d’H&M a Bangladesh no tenen sortides d’emergència. Segons portaveus de la campanya, «les treballadores que ara mateix cusen la roba que trobem a les botigues d’H&M corren perill de mort als seus llocs de treball». Representants de les entitats van llegir un manifest i van fer entrega de l’informe que acredita aquestes dades a la responsable de la botiga.

Molts clients que entraven o sortien del centre comercial va parar-se a escoltar les explicacions dels activistes i es van mostrar sorpresos amb aquesta situació.

Tallers de consum responsable en l’àmbit tèxtil en escoles

La campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, que es duu a terme cada any als mesos d’abril i maig, ha realitzat enguany tallers sobre consum responsable en l’àmbit tèxtil a sis classes de cinquè de primària de diferents escoles de Tarragona. Aquests tallers han servit per explicar als alumnes on i en quines condicions es produeix la major part de la roba que consumim, reflexionar sobre el model de consum «fast fashion» i conèixer les alternatives sostenibles i respectuoses amb la societat i el medi ambient, com és la roba de Comerç Just, els mercats de bescanvi, els cursos de costura, la producció de proximitat, etc.

En aquest sentit, una de les properes activitats que organitza la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica és un mercat d’intercanvi solidari, el 12 de maig d’11 a 14h a la Plaça de la Concòrdia del Campus Catalunya de la URV. Al web de la URV solidària es pot consultar una guia de funcionament de l’activitat, que és oberta a tothom.

Podeu consultar la resta d’activitats de la campanya al web comerçjustibancaetica.org.