Un jardí vertical a l’abast de tothom

L’empresa tarragonina Citysens, finalista als Premis Delta gràcies a aquest producte

Per . Actualitzat el

Un jardí vertical que cap en un racó i es rega sol. Es tracta d’un producte amb un disseny innovador de l’empresa tarragonina Citysens que ha estat seleccionada als Premis Delta, l’equivalent dels Goya dins del món del disseny industrial.

A banda d’estalviar espai, el jardí vertical que ofereix la jove empresa tarragonina i que ha estat dissenyat per Lúcid Design i el suec Pär Blanking, redueix notablement la despesa d’aigua gràcies al seu reg automàtic. «Hem dissenyat un sistema que fa recircular l’aigua, de manera que l’aigua de reg que la planta no necessita es torna a recollir al dipòsit i s’utilitza en el següent rec», explica el cofundador de Citysens, Xavi Rius. D’aquesta manera s’estalvia fins a un 50% d’aigua i també gran part dels nutrients que porta. A més a més, aquest sistema li dóna una autonomia d’un mes.

Aquesta iniciativa va néixer el 2013 i a hores d’ara més de 300 llars ja gaudeixen d’aquest producte. Un exemple n’és l’estudi d’arquitectura NUA que ens obre les portes i ens explica per què van escollir el jardí vertical de Citysens. «Estèticament ens va semblar un producte molt interessant i, a més a més, és un sistema que ens permet tenir plantes sense haver-nos de preocupar del manteniment», explica l’arquitecte de l’estudi NUA, Arnau Tiñena.

Els jardins verticals poden albergar plantes de tots tipus i alguns usuaris, fins i tot, els han convertit en horts d’interior.

Els Premis Delta se celebraran al mes de juny en el marc del FADfest. Enguany, una representació de les nostres comarques hi serà present, ja que no només el disseny del producte es fa al territori, sinó que la producció la realitzen a la Fundació Santa Teresa del Vendrell.