Ballesteros acusa Salut de desmantellar el Joan XXIII per afavorir el Sant Joan de Reus

L’alcalde de Tarragona qüestiona la derivació de pacients del centre tarragoní a hospitals de fora de la ciutat

Per . Actualitzat el

Ballesteros veu perillar la capitalitat sanitària de Tarragona. El batlle ha fet públic un article d’opinió en el qual es mostra molt crític amb la derivació de pacients que ha dut a terme el departament de Salut a causa de les obres que s’estan duent a terme a l’àrea quirúrgica de l’hospital Joan XXIII. El màxim responsable de la corporació tarragonina acusa als responsables actuals i anteriors de la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya d’estar «desmantellant, de mica en mica, sense fer soroll, els serveis quirúrgics del sistema públic de salut tarragoní i, més concretament, de Joan XXIII, per endur-se’ls a la veïna ciutat de Reus».

En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona es pregunta si «potser hem de pagar els tarragonins i tarragonines, amb el nostre patiment, el dèficit d’aquest hospital reusenc?». Cal recordar que l’equipament faraònic de la capital del Baix Camp, que va costar uns 170 milions d’euros, està parcialment en desús. A més a més, el centre sanitari acumula uns 3 milions d’euros de dèficit i el personal demanava aquesta setmana la dimissió director general de Sagessa, Jordi Colomer, entre altres motius per l’impagament dels objectius del 2015, valorats en 1,9 milions d’euros.

Ballesteros també deixa clar que no es tracta d’un tema d’enveges amb la ciutat veïna sinó que «les meves afirmacions vénen motivades per la ferma convicció, després de reunir-me amb tots els interlocutors vàlids en aquesta presa de decisions, que és una mesura que pretén que Tarragona deixi de ser l’actual referent sanitari de primer nivell dels territoris del sud de Barcelona. I això, col·lectivament no ho podem admetre ni permetre, però com alcalde de Tarragona no ho permetré».

El batlle també lamenta el tràngol pel qual hauran de passar les famílies tarragonines que hagin de ser operades fora de la ciutat i critica que no hi hagi hagut una millor planificació i que es facin les derivacions mentre les sales d’operacions del Joan XXIII no estan funcionant al 100%.

Llegiu l’article complet aquí.