Reforesten el morrot de la Savinosa

Es van plantar una seixantena d’arbustos per compensar les emissions de CO₂

Per . Actualitzat el

Divendres passat es va dur a terme la reforestació d’un dels tres morrots que hi ha a la costa de la ciutat de Tarragona. Concretament el situat entre la platja de la Savinosa i Cala Romana. La plantada va anar a càrrec de l’Associació Aurora, que té la custòdia d’aquest espai després de l’acord que va arribar amb l’Ajuntament de Tarragona fa uns anys, i per iniciativa de l’empresa d’organització d’esdeveniments Everama.

Aquesta empresa ha posat en marxa un programa en què vol compensar les emissions de CO₂ provocades pels vehicles dels assistents als seus actes, mitjançant una acció ecològica que faci que les seves activitats siguin més sostenibles. Així, Everama calcula aquestes emissions d’acord amb un protocol del World Resources Institute i el Consell Mundial d’Empreses per al Desenvolupament Sostenible. «Volia fer alguna cosa i no dir simplement que la faria, i volia fer-ho amb les meves mans i amb la dels meus clients», diu Noemí Martínez, fundadora d’Everama. D’aquesta manera, Everama actua sobre el terreny i no es limita a una aportació econòmica. L’acord entre Everama i l’Associació Aurora es va signar el setembre de 2015 i segons Noemí Martínez, l’empresa vol fer un parell d’actuacions d’aquesta mena cada any. Així, membres de BASF, Aguas Industriales de Tarragona SA (Aitasa), Amor de Marca i Serveis Turístics Rull, van treballar a les ordres dels tècnics de l’Associació Aurora en la reforestació d’espècies autòctones de màquia. Es van plantar més de 60 arbustos entre els quals hi havia arçot, llentiscle i càdec.

L’Associació Aurora és una entitat creada el 1987 per familiars de discapacitats mentals. El seu director és Jaume Santos que, des de la seva arribada el 2000 a l’associació, es va plantejar apropar a la natura i la jardineria els 18 membres de l’associació per tal d’inserir-los laboralment. De fet, aquesta és la principal actuació d’Aurora que també es dedica a la seva antiga principal activitat, el manipulat de productes al seu taller. «Sempre he estat vinculat al món de l’ecologia i vaig pensar que seria una bona manera per donar sortida professional als nostres membres», diu.

L’acte, que va començar a les 11h del matí, va comptar amb els parlaments de Jaume Santos i Noemí Martínez i seguidament es van entregar els diplomes que acreditaven els assistents com a participants en l’acte de compensació d’emissions. Després de la plantada, hi va haver un petit refrigeri.

Everama és una empresa tarragonina fundada el 2014 per Noemí Martínez i que està situada al carrer Vapor. Aquesta companyia es dedica a l’organització de tot tipus d’esdeveniments, assessorament i realització de cursos i tallers.

L’Associació Aurora és una entitat sense ànim de lucre que es va crear el 1987 per familiars de malalts mentals. L’objectiu d’aquesta associació és la millora de la qualitat de vida dels malalts i les seves famílies mitjançant la inserció laboral dels afectats i el suport als familiars.