Arriba el musical Las Minas Puerto Flamenco al Teatre Tarragona

L’espectacle serà el 27 de maig i comptarà amb deu guanyadors del Festival del Cante de las Minas

Per . Actualitzat el

Els ports són a la música, el que el pol·len a les flors. En els ports les cançons arriben, canvien de pell, es barregen amb altres i acaben sortint cap a un altre port. Va passar amb el fado, el tango, el blues, i també amb el flamenc. Totes són músiques de pena i d’absència. Prenent les ciutats portuàries com a llocs imprescindibles d’aquesta gira, deu artistes flamencs, guanyadors de diferents premis de les últimes edicions del festival del Cante de las Minas de la Unión, al cant, guitarra,
ball i percussió han sortit de gira per una trentena de ciutats en el musical Las Minas Puerto Flamenco.

La gira va començar a Màlaga el passat mes d’octubre, va passar fa uns dies pel Teatro Real de Madrid, i el divendres 27 de maig estaran a Tarragona. Les entrades ja estan a la venda a un preu de 23 euros i es poden adquirir al Teatre Metropol i a la web www.lasminas.org.

Las Minas Puerto Flamenco

Amador Rojas, Juan Amaya i Yolanda Osuna al ball, Javier Ibáñez i José Tomás a la guitarra, Manuel Plantada a la percussió, Gema Jiménez, Manuel Soto i Bernardo Miranda al cant i Óscar de Manuel a la flauta formen el grup d’artistes premiats al festival del Cante de las Minas de La Unión(Múrcia). Un espectacle que explica la història del flamenc a través d’aquests cants d’anada i tornada.

El Festival Internacional del Cante las Minas és, sens dubte, si no el que més, un els principals festivals del flamenc del món. I és, per descomptat, el més antic. A més, és l’únic que té un concurs amb solera demostrada i amb resultats clars. Aquest festival, ha estat bressol de grans artistes com Miguel Poveda o Vicente Amigo. Com bé va dir el recent guanyador del premi més desitjat Jeromo Segura, “La Lampara Minera és la Champions League del flamenc”.
Las Minas Puerto Flamenco és un espectacle singular de noranta minuts amb deu artistes a l’escenari, cadascun essent expert en la seva especialitat. El muntatge de l’espectacle gira al voltant de la vida en els ports i als seus treballadors, als quals es ret homenatge durant l’actuació. El port ha estat l’element que ha guiat la vida i l’esperança de moltes persones, i aquest espectacle pretén ressaltar, com casa i bressol d’artistes, així com un punt de trobada de músiques.

Després de recórrer grans escenaris internacionals com Brussel·les, Tòquio o Bombai, Las Minas Flamenco Tour s’ha iniciat per Espanya per primera vegada amb una fusió de les diverses especialitats dels artistes, no com un espectacle d’exhibició individual. En total l’espectacle recorrerà una trenta de ciutats portuàries espanyoles en una gira que va començar el 9 d’octubre al Teatre Cánovas de Màlaga.