Vila-seca, primer municipi català sense deutes bancaris

El pagament de l’última amortització és va executar dilluns passat

Per . Actualitzat el

Vila-seca s’ha convertit ja en la primera ciutat catalana de més de 20.000 habitants amb el deute bancari a zero. El dilluns dia 25 d’abril, la tresoreria municipal feia efectiu el darrer pagament d’1.066.403 euros a l’entitat bancària BSCH. Amb aquest pagament finalitza el procediment de liquidació iniciat el passat mes de desembre que dóna conformitat a l’acord plenari del 30 d’octubre que va acordar l’amortització de la totalitat del deute financer de la corporació.

Com a conseqüència del nou context legislatiu, l’Ajuntament de Vila-seca va decidir fa uns mesos liquidar els 13,1 milions d’euros dels préstecs ICO que tenia vigents. A finals de l’any passat quedaven amortitzats un total de 8.697.685 euros i durant aquest mes d’abril s’ha realitzat la resta mitjançant dues liquidacions, una el passat dia 7 i l’altra ahir dilluns dia 25.

Amb aquesta decisió, l’Ajuntament de Vila-seca podrà ampliar el seu marge per fer inversions al municipi alhora que podrà incrementar també els recursos al servei dels ciutadans.

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha expressat que «el que hem fet és reduir el deute bancari municipal a zero, per tal de poder, d’acord amb la legislació vigent, continuar invertint en les persones, el nostre territori i les seves activitats i així seguir sent més sostenibles socialment i més competitius estratègicament».