La Pobla té un nou «superheroi»

Un agent de la Guàrdia Urbana salva la vida d’una persona que va patir una aturada cardiorespiratòria

Per . Actualitzat el

Al municipi de la Pobla de Mafumet no es parla d’una altra cosa. L’Albert Giralt, agent de la Guàrdia Urbana, va salvar la vida d’una persona que va patir una aturada cardiorespiratòria al carrer la matinada del dissabte dia 16 d’abril. L’encertada actuació de l’agent, que va realitzar la maniobra de reanimació cardiopulmonar amb l’ajuda d’un desfibril·lador, va permetre estabilitzar la víctima, que posteriorment va ser traslladada a l’hospital, on va rebre les atencions necessàries.

Al municipi estan orgullosos de l’actuació de l’Albert Giralt i de tot el cos municipal, que des de fa temps rep formació específica per saber com actuar en cas d’una emergència d’aquest tipus als carrers de la vila. L’Ajuntament, amb l’alcalde Joan Maria Sardà al capdavant, ha volgut premiar l’heroïcitat de l’agent i els seus companys i la setmana passada es va fer un acte oficial al consistori on es va lliurar a l’Albert Giralt un diploma al mèrit professional. L’agent insisteix que ell només va fer la seva feina i que no és mereixedor de tants reconeixements per part del municipi al qual presta servei.

Des de fa uns anys, la Pobla aposta decididament per la prevenció i la protecció en casos d’emergències cardiovasculars, per la qual cosa a finals del 2010 el consistori va adquirir quatre desfibril·ladors semiautomàtics. Els quatre aparells de suport a la reanimació cardiopulmonar estan ubicats en punts estratègics del municipi: un dels aparells forma part de la dotació del vehicle patrulla, mentre que els altres tres estan instal·lats al camp de futbol, a les piscines municipals i al vehicle de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

Aquests aparells estan pensats per ser utilitzats per part de tot aquell personal no mèdic que pugui atendre de manera immediata una aturada cardiorespiratòria. Per aquest motiu, després d’haver adquirit aquests equips de socors d’emergència, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet va promoure diferents accions formatives adreçades tant a la Guàrdia Municipal com al personal relacionat amb els centres esportius on s’ubiquen els desfibril·ladors.