La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla reparteix més de 9.200 racions

La tapa més votada pel públic ha estat l'”Encanteri al fons del mar” del restaurant Voramar Cal Vitali

Per . Actualitzat el

La bona acollida que ha tingut la I ruta gastronòmica La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla n’assegura la continuïtat en què s’han repartit més de 9.200 tapes d’entre els divuit restaurants participants. La regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Jaume Sánchez, i els restauradors han fet una valoració «molt positiva» sobre la bona acollida que ha tingut la mostra. Així ho han manifestat aquest dilluns, en un acte que ha servit per presentar la tapa més votada pel públic el premi de la qual ha recaigut en el restaurant Voramar Cal Vitali, amb la tapa Encanteri al fons del mar.

Sara Nicolàs, jove cuinera del restaurant que regenta la seva família, ha recollit el premi i ha mostrat la seva satisfacció d’haver estat la premiada. Ha remarcat també «la bona feina que han fet la resta de companys dels diferents restaurants participants per la seva qualitat i creativitat». D’aquesta tapa, feta mitjançant una “zamburiña” confitada amb oli de tòfona, coral cruixent de gambes, algues de verduretes de temporada sobre base de sorra de bolets mullada amb escuma de mar, se n’han repartit més de 800. En segon lloc ha quedat la tapa Samantha, del restaurant La Toque, feta de galeta de festuc amb foie i confitura de tomàquet; i en tercer lloc, la tapa Abacallabra, del restaurant Oreneta, elaborada amb bacallà amb trompetes de la mort i reducció de Calvados.

El regidor de Comerç, Jaume Sánchez, ha destacat la bona resposta per part del públic i els restauradors i ha remarcat el fet que «molta de la clientela ha vingut de fora, fet que ha donat a conèixer els restaurants de la nostra vila». També ha destacat que de les tres primeres tapes més votades «predomina la generació de joves cuiners que estan entrant fortament en el sector».

Sánchez s’ha mostrat satisfet per la bona acollida en què ha subratllat que un dels principals objectius que es plantejaven s’ha complert notablement: promoure i donar a conèixer a nous visitants la gastronomia altafullenca. En aquest sentit, Jaume Sánchez ha avançat que tant la regidoria com els restauradors estan treballant ja per les properes jornades gastronòmiques de tardor, que enguany també presenten una gran novetat: la cuina sobre la garrofa.

La idea és valorar un producte local i de proximitat, molt vinculada amb el territori, i que forma part de la història del patrimoni gastronòmic. Per aquest motiu, des de la regidoria es posaran en marxa dos tallers de cuina amb garrofa per a professionals del sector de restauració d’Altafulla. Un, el pròxim dilluns 2 de maig amb el prestigiós cuiner Juanjo Roda Martínez, Estrella Michelin i Millor Jove Cuiner d’Europa en la seva etapa com a estudiant; i el pròxim 10 de maig, amb el reconegut pastisser Marc Balaguer Fabra, Millor Jove Pastisser d’Espanya 2015 per Delité.