Jornada per recollir les inquietuds dels empresaris i traslladar-les a l’Administració

L’objectiu és cercar estratègies que permetin millorar la posició de la comarca en les llistes de competitivitat territorial

Per . Actualitzat el

Després de la bona acollida de les trobades d’empresaris que ja s’han dut a terme al territori -Baix Penedès, Baix Ebre i Conca de Barberà- el Consell Comarcal del Tarragonès (Les Coques, 3, Tarragona) acollirà, el pròxim 2 de maig a partir de les 18 hores, una nova edició d’aquestes jornades que volen prendre el pols de les empreses del conjunt de les comarques de Tarragona.

Les empreses del Tarragonès tenen una cita aquesta tarda amb els responsables de l’organització de les Jornades Comarcals del territori, les jornades itinerants organitzades per CEPTA, la URV i els diferents Consells Comarcals de les comarques de Tarragona. Les jornades es duen a terme gràcies al suport inestimable de les empreses col·laboradores que donen el seu suport a la iniciativa.

Objectiu: millorar la quarta posició del rànquing de competitivitat territorial

La comarca del Tarragonès és el quart territori de Catalunya pel que fa a la seva capacitat de competir en el mercat global de béns i serveis intensius en coneixement i tecnologia, segons indiquen les dades de l’Índex 2015 de Competitivitat Territorial publicat per l’ADEPG, que també assenyala que la comarca se situa just per sota del pòdium que integren el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Segrià, que ocupen les tres primeres posicions.

Durant la roda de premsa que s’ha dut a terme aquest matí, el president de CEPTA, J.Antoni Belmonte, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, i el vicerector i responsable de Transferència i Innovació de la URV, Miquel Àngel Bové, han destacat que un dels principals objectius de la trobada és delimitar quins “són els punts que poden frenar la competitivitat comarcal i trobar eines per a superar-los i així millorar la posició”.

Bona acollida de participants en les edicions anteriors 

La trobada prevista a Tarragona arriba després de l’èxit de les jornades dutes a terme al Baix Penedès –on s’han fet dues edicions-, el Baix Ebre i la Conca de Barberà. Les tres edicions precedents han suposat un notable èxit, gràcies a la participació d’empreses de diferents sectors productius de les nostres comarques.

La trobada que es durà a terme aviat servirà per debatre les conclusions i aportacions de les empreses locals del Tarragonès que, juntament amb les dels altres territoris, seran recollides en el document de conclusions que es presentarà un cop finalitzin les jornades al conjunt del territori. Us adjuntem fotografies de la presentació de les jornades al Consell Comarcal del Tarragonès que s’ha fet aquest matí.

Segona edició de les Trobades Comarcals

La segona edició de les Trobades Comarcals de CEPTA –que recull l’esperit de les 309 idees del territori que es van dur a terme l’any 2010 a les comarques tarragonines- té com a màxim objectiu reivindicar les fortaleses del territori, buscar solucions a possibles debilitats, escoltar les opinions i comentaris dels empresaris del territori i marcar vies executables de treball per a fer progressar les empreses locals.

Les taules de treball s’organitzen amb la intenció de millorar algunes de les dades socioeconòmiques de cada comarca: PIB, taxa d’atur, capacitats internes i el sentiment de pertinença al territori.

Aquesta actuació persegueix l’objectiu d’elaborar un quadre de propostes per al territori que serveixin per millorar l’activitat empresarial i que puguin ser traslladades als responsables de l’Administració. En aquesta ocasió -com també es farà en la resta de zones on es duguin a terme les jornades- s’elaborarà una taula de treball presencial i una altra d’on-line, que després s’inclouran en l’apartat de conclusions.

Les empreses que vulguin participar en les taules que es portaran a terme a diferents comarques de la província poden formalitzar la seva inscripció a l’adreça de correu comarcals2016@cepta.es.