BASF ven el seu negoci global de catalitzadors per poliolefines

L’operació afecta una planta del centre de producció de Tarragona de 49 empleats

Per . Actualitzat el

BASF ha signat un acord general per vendre el seu negoci global de catalitzadors per poliolefines a la companyia nord-americana W.R. Grace & Co En l’actualitat, el negoci de catalitzadors per poliolefines forma part de la divisió global de catalitzadors de BASF. BASF i W.R. Grace & Co preveuen finalitzar l’operació en el tercer trimestre de 2016.

La transacció inclou tecnologies, patents i marques registrades, així com la transferència de la planta de catalitzadors del centre de producció de Tarragona i una altra a Pasadena (Texas, EUA). Uns 170 treballadors a tot el món, 49 dels quals a Tarragona, estan afectats per l’acord.

«Aquesta venda és la millor opció tant per a la divisió de catalitzadors com per als interessos a llarg termini del negoci de catalitzadors per poliolefines i els seus empleats», afirma Kenneth Lane, president de la divisió de catalitzadors de BASF. «Amb aquesta operació continuem concentrant-nos en els negocis de creixement estratègic, com ara els catalitzadors químics i catalitzadors per refineria», afegeix Detlef Ruff, vicepresident de Process Catalysts de BASF.

«Veiem perspectives positives de creixement per a la planta de catalitzadors de Tarragona sota el paraigua de W.R. Grace & Co, un dels líders mundials en aquest mercat», assenyala Carles Navarro, director general de BASF Espanyola. «Tarragona continua sent el centre de producció més gran del Grup BASF al sud d’Europa i un site altament competitiu. Treballem permanentment per portar noves produccions a les nostres plantes. Prova de tot això és la inversió de 21 milions d’euros destinada a construir la cinquena línia de producció de la planta de formulació de productes agroquímics, que es posarà en marxa a finals d’aquest any ».

Els catalitzadors són substàncies que augmenten la velocitat d’una reacció química. El catalitzador per poliolefines produït a Tarragona es destina a la fabricació de polipropilè.