Aquest Sant Jordi ensinistra dracs al Kesse

Aquest enigma forma part de les activitats del Primavera TarragonaJove

Per . Actualitzat el

«Sonen les trompetes. El públic espera impacient. La justa és a punt de començar. S’enfrontaran els i les joves més destres i hàbils de tot el regne. Però tot canvia quan una ombra gegantina fa desaparèixer el sol. Una bèstia enorme i verda sobrevola la ciutat». Amb aquest enunciat es pregona el primer dels reptes i enigmes de primavera, el qual consistirà en superar proves i habilitats per ensinistrar els dracs i les dragones més ferotges que visiten la ciutat aquest cap de setmana.

L’activitat tindrà lloc a l’Espai Jove Kesse de les 19 a les 20:30h, és gratuïta i està dirigida a joves de 12 a 17 anys. Per participar cal reservar plaça pel web www.tarragonajove.cat o bé a l’Espai Jove Kesse i l’Oficina Jove del Tarragonès.

El format enigma es concep primordialment com una proposta d’oci alternatiu per a joves. Un enigma és un repte que s’ha de resoldre a través de l’enginy, l’agilitat mental, la percepció dels sentits, la lògica, el pensament lateral o les habilitats personals… Aquesta activitat pertany al programa d’activitats Primavera TarragonaJove, una iniciativa del Servei Municipal TarragonaJove (Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona) en el marc del Programa d’Alternatives d’Oci i Consums (Energia Urbana) i amb el suport del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad (PNSD).

Una de les activitats extraordinàries del cicle Primavera TarragonaJove, pel seu valor social i educatiu i per la seva capacitat de transformació juvenil, és l’experiència que ens oferirà la sessió Bàsket Beat, l’harmonia dels bots el dijous 28 d’abril, de 18 a 20h, a la plaça del camp del Tarragonès de Torreforta. Basket Beat convertirà la pilota de bàsquet en un instrument per fer música i fomentar el creixement dels individus i dels grups. El treball es focalitza en el cos, els interessos i les habilitats dels participants a través d’exercicis musicals accessibles i divertits.

Altres activitats destacades del programa Primavera Tarragona Jove són la sessió esportiva de Bubble Football, el taller de “hamma beads” amb motiu del 20è aniversari del personatge d’animació virtual Pokemon, el projecte Rap Mètrica a càrrec del jove tarragoní Bawk, i el projecte Sansa Youtubers, que a llarg termini i des de la mirada jove, podria convertir Sant Salvador amb la primera experiència comunitària en el desenvolupament d’una xarxa social per la promoció d’un barri.

Des del passat 7 d’abril estan obertes més de 1.000 places d’inscripció gratuïta mitjançant el web www.tarragonajove.org o bé per l’Espai Jove Kesse (de dimarts a dissabte, de 16.30 a 21h o l’Oficina Jove del Tarragonès, de dimarts a dijous de 9 a 14h i divendres, de 9 a 13h i dimarts i dijous de 16.30 a 19h).