S’inicia l’enderrocament l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

L’espai acollirà una trentena d’habitatges d’entre 65 i 105 metres quadrats

Per . Actualitzat el

Els operaris han iniciat els treballs previs a l’enderrocament de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Es tracta d’un conjunt de dos edificis que ocupen una superfície de 2.442 metres quadrats. El que dóna al carrer López Peláez té un pis d’alçada mentre que l’edifici limítrof amb el carrer Josepa Massanes és de tres pisos. Arran de les característiques dels edificis i de la seva ubicació, l’enderrocament es farà manualment des de la planta tercera a la primera mentre que les parets i els forjats del sostre de la planta baixa s’enderrocaran a màquina.

Durant l’execució de les obres es tallarà el carrer Lopez Peláez i es deixarà un carril per a la sortida de vehicles del pàrquing Saavedra. Es preveu que els treballs tindran una durada de tres mesos i un cost d’uns 105.000 euros més IVA.

Posteriorment, al solar es construiran habitatges a preu de protecció oficial destinats a la venda. Seran 30 habitatges, 31 aparcaments, a més de trasters i locals comercials a la planta baixa. Els nous habitatges tindran entre 65 i 105 metres quadrats, n’hi haurà de dues, tres i quatre habitacions.

El cost de la construcció serà de 3,6 milions d’euros, anirà a càrrec de Smhausa, i es preveu que a mitjan any que ve estiguin enllestits.

«Ja es van fer les prospeccions arqueològiques per a l’enderroc, no es va trobar res i, per tant, res fa pensar que tindrem dificultats en l’obra», diu l’alcalde.

Aquesta obra s’emmarca en un pla de reforma d’aquesta part de la ciutat i anirà acompanyada de la instal·lació d’uns gronxadors a l’espai remodelat del carrer d’Ixart i de l’obertura del jardí del Banc d’Espanya. L’edifici que albergava l’antiga comandància de la Guàrdia Civil es va comprar al Ministeri de Defensa el 2012, per 786.877 euros.