L’amfiteatre lluita per ser el monument favorit de Catalunya

La votació a l’espai patrimonial de Tàrraco es tancarà aquest dimecres 20 d’abril

Per . Actualitzat el

Ha començat la tercera votació dels quarts final al concurs del monument favorit de Catalunya. Aquest nou duel eliminatori el disputen el Turó de la Seu Vella i l’amfiteatre de Tarragona, que en la primera fase classificatòria van quedar en primera i vuitena posició respectivament. Des del web del concurs, es pot votar un d’aquests dos monuments, fins al dimecres 20 d’abril.

Les quatre rondes de quarts de final han de servir per escollir els quatre semifinalistes del concurs, d’entre els vuit monuments classificats en la primera fase. Cada setmana, des del 30 de març, se celebra una eliminatòria entre dos d’ells. D’aquesta manera, aquest tercer enfrontament se suma als realitzats entre Santes Creus i Sant Pere de Rodes i entre la Sagrada Família i el Castell de Miravet.

En l’última votació d’aquesta segona fase s’enfrontaran Sant Climent de Taüll i el jaciment d’Empúries, la setmana del 20 al 27 d’abril. A partir d’aleshores, els quatre semifinalistes competiran per arribar a la final entre el 27 d’abril i l’11 de maig. El concurs finalitzarà el 18 de maig, quan se sabrà quin és el monument favorit de Catalunya.

Icones eliminades
A la fase classificatòria del concurs van ser el Palau de la Música Catalana i el call jueu de Girona les icones que van quedar eliminades. Ara, després d’haver disputat les dues primeres votacions dels quarts de final, se sumen a la llista el monestir de Santes Creus i la Sagrada Família. Ja només resten sis monuments dels deu que havia seleccionat la comissió d’experts.

Com funciona el concurs
Les votacions s’articulen a través del web del monument favorit de Catalunya, des d’on pots votar cada hora. Per participar només cal que siguis usuari registrat. A més, entraràs en el sorteig d’un centenar de premis, cada setmana.

El concurs, organitzat per les revistes SÀPIENS i DESCOBRIR compta amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. Cada dimecres, al programa ‘La tribu de Catalunya Ràdio‘ es realitza un seguiment del concurs i s’anuncien els guanyadors. També pots assabentar-te de tot al web del concurs i a Twitter, a través de l’etiqueta #MonumentCat.

 

Enllaç a la pàgina de votacions: http://monumentfavorit.descobrir.cat/monument-favorit.php.