Els Mossos celebren el seu dia

El conseller d’Interior ha presidit l’acte celebrat al Palau Firal de Congressos

Per . Actualitzat el

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit avui l’acte de celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial Camp de Tarragona que ha tingut lloc al Palau Firal i de Congressos de la ciutat.

El conseller Jané ha agraït la dedicació dels Mossos d’Esquadra per la tasca que fan i, alhora que ha felicitat als condecorats, ho ha volgut fer extensiu a la resta d’agents per la feina diària i dedicada que fan. En el seu discurs, el conseller ha volgut destacar la importància del valor seguretat “l’hem de reivindicar com un component de l’Estat del Benestar” -ha dit- “no hi ha benestar sense seguretat. A Catalunya es respira un bon clima de seguretat i convivència gràcies a la tasca dels Mossos d’Esquadra i de la resta de cossos i forces de seguretat”.

Jane ha qualificat la tasca dels mossos de feina ”abnegada, compromesa i pròxima” i també s’ha volgut referir a l’efectivitat destacant la reducció de fets delictius al Camp de Tarragona “la disminució és continuada, un 14% els últims 4 anys i l’últim any d’un 8%”.

El conseller ha reiterat el seu compromís de convocar noves places de mossos “fa 5 anys que no es convoquen places i les necessitem”.

El titular d’Interior també ha recordat els últims atemptats gihadistes de Brussel·les i el risc global que patim i ha insistit “he demanat formalment que els Mossos d’Esquadra s’incorporin en totes les reunions i trobades on es tractin qüestions de terrorisme” i ha afegit “el repte és majúscul per tant reclamo, un cop més, màxima col·laboració amb tots els cossos i forces de seguretat”.

Jané ha finalitzat el seu parlament amb una defensa contundent de les actuacions del Cos de Mossos d’Esquadra al Camp de Tarragona.

Per la seva part, l’intendent cap de la Regió del Camp de Tarragona, Jaume Giné després de fer un balanç de l’any passat i repassar els diferents motius de reconeixement, ha destacat que “la implicació, el compromís i el treball en equip són un dels principals valors que orienten la tasca policial envers la ciutadania a la qual servim”.

En el transcurs de l’acte s’han lliurat 258 felicitacions, de les quals 224 a mossos d’esquadra, i 34 a membres d’altres cossos policials i ciutadans per diferents actuacions policials que han tingut un especial mèrit durant l’any 2015.

D’entre les felicitacions, destaquen les concedides a un agent que va evitar que un nen de 3 anys morís ofegat a la platja, o les atorgades a dos agents que van detenir al Morell a un delinqüent que havia comès un robatori violent i havia emprès la fugida amb un vehicle posant en risc la seguretat dels vianants.