Sis anys de municipalitat

La celebració de l’aniversari tindrà lloc del 14 al 17 d’abril

Per . Actualitzat el

El 15 d’abril del 2010, la Canonja va aconseguir la municipalitat perduda i des d’aleshores commemora en aquesta data la fita aconseguida. Com cada any, des de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament s’han preparat tot un seguit d’actes per aquest cap de setmana.

El programa de la municipalitat començarà el dijous 14 d’abril amb una conferència, a la sala noble del Castell de Masricart, sobre «Les restes arqueològiques de la plaça de l’església», a càrrec d’Isidre Pastor, arqueòleg director de l’excavació, i Núria Armentano, arqueòloga especialista en exhumacions.

El dia 15 d’abril, festa de la municipalitat i festiu local, se celebrarà l’acte més protocol·lari a partir de les 12,30 hores quan sortirà el seguici de la corporació en ple des del Castell de Masricart cap a la Rambla 15 d’abril amb l’acompanyament dels gegants Bià i Esperança i els Diables de la Canonja. Allí es pronunciaran els parlaments de les autoritats i s’encendrà la tronada. En acabar es farà un brindis popular i ballada de sardanes amb la Cobla Cossetània. Durant tot el matí també hi haurà jocs amb elements reciclats a càrrec de Guixot de 8.

A les 7 de la tarda, al Castell de Masricart, tindrà lloc la inauguració de l’exposició de pintura Tres persones: tres inquietuds comuns, amb David Bitel, Tito Figueras i Juan Ramírez.

L’exposició es podrà visitar fins al 29 d’abril en l’horari habitual de biblioteca.

A la nit arribarà el torn de la música jove amb el Sebastival, organitzat per la regidoria de Joventut i ACMEA. Des de les 11 de la nit i fins a la 5 de la matinada, el Poliesportiu de la Canonja celebrarà la nit alternativa a càrrec de Vergüenza ajena i sessió de Dj’s.

El dissabte seguiran els actes, amb un espectacle infantil a la sala d’actes de l’Escola la Canonja, a les 6 de la tarda, i a la nit, ball amb l’orquestra Venus, al poliesportiu municipal.

El diumenge es posarà el punt final a la festa de la municipalitat amb la tradicional paella popular que cada any convoca centenars de canongins al poliesportiu. I a la tarda, el Club Ciclista la Canonja organitza el II Trofeu ciclista 15 d’abril.