Els més petits de l’Esbart Dansaire de Tarragona triomfen a Osca

Van assistir al III Encuentro Nacional de Escuelas de Folklore José Rodrigo de la capital aragonesa

Per . Actualitzat el

Un total de 32 balladors de les seccions infantil i juvenil de l’Esbart Dansaire de Tarragona es va desplaçar, aquest passat dissabte 9 d’abril a Osca (Aragó) per participar en la tercera edició del “Encuentro Nacional de Escuelas de Folklore José Rodrigo d’Osca” organitzada per l’Agrupación Folklórica Santa Cecilia de la capital aragonesa.

Els dansaires de l’esbart van ser els protagonistes d’aquesta festa juntament amb diferents agrupacions folklòriques de l’Estat espanyol, com el Grupo de Danzas de Villalbilla de Burgos i la Agrupación Folklórica Santa Leticia de Ayerbe. Els participants de l’entitat tarragonina van viure una jornada intensa que va començar amb la recepció a l’Ajuntament d’Osca per part de la regidora de Cultura, María Rodrigo. Tot seguit van iniciar una cercavila pels carrers del centre de la capital que va finalitzar amb un dinar de germanor.

La celebració va culminar amb un gran festival a la plaça López Allué, on més de 500 persones esperaven impacients els quatre grups participants que van mostrar la feina que, amb dedicació i constància, han realitzat durant les últimes setmanes amb l’ajuda dels monitors i directors. El grup Faktoria Folk va ser l’encarregat de posar les notes musicals als balls de l’esbart.

L’entitat tarragonina no para i aquest pròxim dissabte 16 d’abril, a les 19.30 h, la secció infantil es desplaça a Vila-seca per participar en el 40è aniversari de l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina de la localitat. També hi assistiran els esbarts Santa Llúcia de Reus i Alt Gaià de Santa Coloma de Queralt.

Recepció a l'Ajuntament d'Osca./Foto: Joan M. Llatser

Recepció a l’Ajuntament d’Osca./Foto: Joan M. Llatser

Cercavila_notgn

Cercavila pels carrers del centre d’Osca./Foto:Joan M. Llatser

Foto de família dels grups participants./Foto:Joan M. Llatser

Foto de família dels grups participants./Foto:Joan M. Llatser

Faktoria_notgn

Faktoria Folk./Foto:Joan M. Llatser

Ball de Faixes de Sant Martí de Tous./Foto:Joan M. Llatser

Ball de Faixes de Sant Martí de Tous./Foto:Joan M. Llatser