Tarragona i Reus s’omplen de joies

Exposicions i conferències per celebrar els 40 anys dels estudis de Joieria

Per . Actualitzat el

Les joies continuen protagonitzant aquests dies nombrosos actes i iniciatives en el marc de la commemoració dels 40 anys dels estudis de Joieria a la demarcació. La Diputació, a través de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, ha organitzat una vintena d’actes que van començar l’1 d’abril i que s’allargaran fins al 15 de maig. Malgrat això, aquest divendres i dissabte són dos dies especialment intensos, ja que estan previstes les inauguracions de diverses exposicions a diferents punts de Tarragona i Reus i les conferències relacionades amb el món de la joieria al Museu d’Art Modern de la Diputació a Tarragona (MAMT).

Jorge-Manillas-Anillo-1-Serie-monturas-(1)El joier mexicà Jorge Manila és el plat fort d’aquesta programació. Aquesta tarda a les 18:15h pronunciarà al MAMT la conferència Imposible de Imaginar, i a les 19:30h inaugurarà l’exposició No hay nada que temer a The Grey Square. D’altra banda, els alumnes de joieria tenen també un paper cabdal en la celebració d’aquesta efemèride. Precisament aquest matí s’ha obert l’exposició Nonsense. Alícia al país de la joieria, creada pels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona en col·laboració amb la Escuela de Arte y Superior de Conservación y Restauración de Bienes de Palencia. A més, aquest dissabte a les 12:30 hores s’inaugurarà l’exposició d’antics alumnes del centre artístic de la Diputació a Jud Joies de Reus.

La Diputació de Tarragona, a través de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, ha organitzat tots aquests actes per posar en valor aquests ensenyaments especialitzats i únics a la demarcació de Tarragona. Al llarg d’aquests 40 anys, primer amb el Taller de Joieria i després amb la implantació del Cicle Formatiu de Grau Superior de Joieria, el centre d’educació artística s’ha consolidat com un referent en aquest àmbit i Tarragona s’ha convertit en una ciutat amb una gran tradició joieria. Tant és així que aquest matí han visitat l’exposició i l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona una seixantena d’alumnes de l’Escola Superior de Disseny de les Illes Balears.

L’Espai Jove Kesse també se suma a la celebració

La programació d’exposicions d’aquesta temporada de primavera a l’Espai Jove Kesse la protagonitzen dos centres educatius de la ciutat. Per una banda, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, dins els seus actes de celebració dels 40 anys del CFGS de Joieria, presenten la proposta Escapis-me, exposició que té una història al darrera i que amaga una sèrie d’enigmes, jocs i trencaclosques que posaran a prova l’enginy dels visitants. Les alumnes participants són Natàlia Bru, Mari Carmen Díaz, Loli García-Antón, Olga Koungourova, Judith Ledesma, Elena Moreno, Judit Sadurní i Laura Torrico. L’exposició es podrà visitar fins al dia 19 d’abril. Tots els actes programats amb motiu de l’aniversari del cicle es poden consultar a través de la web www.dipta.cat

A partir del 19 d’abril i fins al 21 de maig, el mateix espai acollirà l’exposició: Gent, històries i espais. Una proposta dels alumnes de Batxillerat de diferents modalitats de l’IES Martí Franquès, on a través de diferents creacions plàstiques com la fotografia, el vídeo o l’escultura mostren la seva visió del món i d’ells mateixos.

L’horari de visita de les exposicions és de dimarts a dissabtes de 16,30h a 21h. L’Espai Jove Kesse obre aquest espai d’exhibició amb els recursos materials i tècnics que es disposen, adreçat a joves amb inquietuds culturals i artístiques i que volen mostrar la seva feina al públic. Els interessats en participar d’aquest cicle de periodicitat trimestral, poden fer arribar les propostes al mateix equipament juvenil o enviant un correu a tarragonajove@tarragona.cat

A banda de les exposicions, el Servei Municipal de Joventut ha programat per aquesta temporada de primavera més de 40 tallers i activitats en diferents àmbits d’interès per al jove, també la Mostra de Teatre jove i el cicle Escenari Obert entre d’altres. La programació completa es pot consultar al web www.tarragonajove.org