A bon pas fem salut

L’objectiu és conscienciar dels beneficis de la pràctica d’exercici físic 30 minuts diaris en els adults i 60 minuts en els infants

Per . Actualitzat el

Per setè any consecutiu el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) s’ha afegit a Agita Mundo i l’OMS per a celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física, amb l’objectiu de difondre el missatge “Acumuleu 30 minuts d’activitat física cada dia els adults i 60 minuts els infants”.

Per aquest motiu, s’ha celebrat la IV Caminada “A Bon pas fem salut a Tarragona”. Per quart any consecutiu, és una caminada oberta a la participació d’una durada de dues hores incloent el temps d’escalfament i estiraments a l’inici i al final.

La concentració s’ha dut a terme a l’esplanada dels Camp de Mart davant del Departament de Salut (Av Maria Cristina, 54 de Tarragona) i el recorregut ha consistit en una ruta circular urbana, de fàcil nivell, que ha transcorregut des del Camp de Mart, per l’interior del Passeig Arqueológic i per l’Amfiteatre Romà, per continuar per la platja del Miracle fins acabar al mateix lloc de sortida.

Les entitats organitzadores són les representacions territorials de: l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut  i la Secretaria General de l’Esport (Esportcat) del Departament de Presidència. Conjuntament, Esports de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona, Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona, Consell Esportiu de Tarragonès, i Col·legi  de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya.

L’objectiu és col·laborar en la difusió dels beneficis de la pràctica diària d’activitat física per mantenir-se actius i que és bona per a totes les edats.

El fet de practicar algun esport, fer gimnàstica o simplement jugar, caminar, anar amb bicicleta o fer activitats quotidianes d’una manera activa convé perquè té molts beneficis per a la salut. Són alguns exemples l’efecte antidepressiu i ansiolític, que pot prevenir el càncer de mana i de còlon, que pot prevenir la diabetis tipus 2, ajuda a conciliar la son, que pot prevenir el sobrepès i l’obesitat, millora l’agilitat, posa en forma el cor, enforteix els músculs i els ossos, millora l’agilitat i la qualitat de vida.

La col·laboració interdepartamental i de vàries entitats, està en línia amb el Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP), amb el qual es posa en pràctica que la salut ha d’estar present en totes les polítiques que es practiquen,  ja que la major part dels determinants de la salut de la població es troben fora del sistema estrictament sanitari.