El Titànic visita el Port de Tarragona

La rèplica s’instal·larà al refugi número 1 de Tarragona i es podrà veure del 12 d’abril al 22 de maig

Per . Actualitzat el

 

La Fundación Titánic ha dut a terme la construcció d’una maqueta de grans dimensions d’aquest històric vaixell. La maqueta es va començar a construir a Castelló d’Empúries (Girona) el 2014 i a principis de 2015 es va traslladar al Parque de las Ciencias de Granada, on s’ha dut a terme el muntatge final de tots els elements, que va finalitzar el passat mes de gener. En el projecte hi han col·laborat diferents entitats de casa nostra com la Diputació i l’Ajuntament de Tarragona, entre altres.

Del 24 de febrer al 27 de març l’exposició Titanic, the Reconstruction s’ha pogut visitar a la mateixa ciutat de Granada, amb un gran èxit de públic. Ara es comença a preparar el trasllat de la maqueta i l’exposició a Tarragona per al qual s’han construït uns grans embalatges que transportaran, a bord de cinc tràilers, totes les peces que formen aquesta mostra. Aquests embalatges, totalment impermeables, han estat exclusivament construïts per fer aquest trasllat i estan construïts en fusta especial OSB3, amb partícules de pi i xop, procedents dels boscos del municipi gallec de Corme, a la Costa da Morte.

La primera escala d’aquesta exposició de la maqueta del Titànic serà el Port de Tarragona, on estarà exposada del 12 al 22 de maig. Posteriorment viatjarà a Barcelona, Bilbao, Madrid, Londres, París, Milà, Roma, Mèxic DF, Bogotà i Nova York.

La reproducció del Titànic recrea la sortida de l’embarcació des del moll de Southhampton, el 10 d’abril de 1912, en un conjunt a escala 1:30, de 12 metres de llargada, 4,5 d’amplada i 3 metres d’altura. La maqueta inclourà més de 6.000 punts de llum i gairebé 400 personatges, entre tripulació i passatgers.

A més de la reconstrucció del vaixell i del port, l’exposició inclourà reproduccions, a mida real, de les zones més importants del Titànic, com ara la sala de correus, la Cabina Marconi, les cabines de primera classe, la bodega on es transportaven les obres d’art, i la zona on viatjaven els automòbils, espais on els visitants podran admirar el cotxe original Brush 1909, denominat «el cotxe del Titanic», (que havia de navegar en el vaixell per a ser presentat a Europa).