Els Mossos d’Esquadra entren a l’Ajuntament del Morell

La denúncia podria ser de la marca blanca d’ERC, Units pel Morell-AM, que actualment està a l’oposició amb 4 regidors

Per . Actualitzat el

Els Mossos d’Esquadra, vestits de paisà, han entrat a l’Ajuntament del Morell per reclamar uns documents sobre un cas relacionat amb subvencions mal justificades a entitats del municipi. El cos policial ha sol·licitat, a petició de la Fiscalia Provincial, la documentació dipositada a l’Ajuntament, relativa a les justificacions que en el seu dia hagin realitzat 14 entitats del municipi sobre les subvencions percebudes de l’Ajuntament entre 2010 i 2015 i la documentació relativa a la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol.

Davant d’aquesta situació, l’equip de govern vol expressar: «la seva absoluta predisposició a col·laborar des del primer moment amb la Fiscalia, en la recopilació i lliurament de tota la documentació sol·licitada per aquesta. En aquest sentit, l’Ajuntament s’ha posat a disposició dels Mossos d’Esquadra de manera immediata i ja treballa en la recopilació de la documentació sol·licitada». I que «l’Ajuntament col·laborarà en tot el procés, convençut de que els diners lliurats a aquestes entitats han estat utilitzats per a la finalitat amb la qual van ser concedides les diferents subvencions. En aquest sentit, l’equip de govern vol reafirmar la seva confiança en la bona gestió de totes i cadascuna de les entitats del municipi».

La investigació podria incidir essencialment en un préstec bancari que va sol·licitar el Club de Futbol del Morell i que l’ajuntament es va encarregar de pagar amb diners públics. Segons el regidor d’Hisenda, Eloi Calbet (CiU) no hi ha cap cas de corrupció al Morell però sí que reconeix que podria haver algunes subvencions del mandat passat, que podrien estar millor justificades.

L’ajuntament del Morell està configurat per 11 regidors, 5 de CiU, 2 del PSC, que, en coalició, són els que governen i 4 d’Units per Morell-AM que són el que haurien posat la denuncia.