Projecte Home triplicarà l’atenció a Tarragona

L’entitat, amb l’ajuda de la Caixa, ha ampliat el seu Servei d’Addiccions situat a l’Hotel d’Entitats

Per . Actualitzat el

L’ONG Projecte Home Catalunya ha rehabilitat una àrea de l’Hotel d’Entitats de Tarragona que esdevindrà la seu de l’organització per als pròxims anys. D’aquesta manera es podrà fer front al creixement de la demanda d’ajuda en aquest servei que es va posar en marxa a finals de 2013 en un espai més petit del mateix Hotel d’Entitats.

El nou espai permetrà triplicar l’atenció d’usuaris de les comarques tarragonines des de la proximitat, ampliar l’equip de professionals i voluntaris, i eixamplar els horaris d’atenció i tractament de dilluns a divendres. Aquest servei es coordina conjuntament amb la delegació de l’entitat a Tortosa, oberta a finals del passat 2015.

El perfil: home de mitjana edat en situació d’exclusió social i consumidor de cocaïna o alcohol

Entre les més de 400 persones amb problemes d’addiccions i els seus familiars atesos els primers dos anys des de la creació del Servei d’Addiccions a Tarragona, el perfil majoritari és el d’un home de mitjana edat amb addicció a la cocaïna o alcohol i que es troba en risc o situació d’exclusió social.

La cocaïna és la substància principal per a un 44% dels usuaris mentre que l’alcohol ho és per a un 33%. Segueixen l’heroïna en un 7%, els casos de ludopatia en un 5% i el cànnabis en un 4%. La mitjana d’edat dels usuaris és de 37 anys i un 91% són homes per només un 9% de dones. D’altra banda, un 12% de les persones ateses pateixen patologia dual, és a dir, tenen diagnosticat algun trastorn mental afegit a l’addicció.

Amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”
L’ampliació del Servei d’Atenció de les Addiccions de Tarragona ha estat possible gràcies al suport de l’Obra Social “la Caixa” en el marc d’un conveni entre ambdues institucions que promou el desplegament de serveis de proximitat de Projecte Home en el conjunt del territori català, adreçant-se als casos més severs i amb menys recursos econòmics.
En aquests dos primers anys a Tarragona, Projecte Home ha comptat també amb el suport clau d’altres institucions com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació PortAventura.

 

projecte-home

La tinent d’alcalde de Serveis a les Persones i Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona, Ana Santos; el director corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón; i la presidenta i director de Projecte Home, Conxita Solé i Oriol Esculies, han presentat  l’ampliació del Servei d’Addicions a Tarragona.