El Vendrell finalitza el Pla d’Acció per a l’energia sostenible

Ha consistit en l’elaboració de l’inventari municipal de consums energètics i d’emissions de CO2

Per . Actualitzat el

L’ajuntament del Vendrell ha finalitzat la primera fase de l’elaboració d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), que serà l’eina que guiarà al municipi a arribar al 2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte al 2005, complint amb els compromisos adquirits a partir de la seva adhesió al pacte europeu d’alcaldes.

La Diputació de Tarragona ha elaborat i coordinat aquest pla d’acció, a partir de les dades facilitades per l’Ajuntament sobre els consums d’electricitat del municipi o les emissions dels edificis municipals.

La primera fase ha consistit a realitzar un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d’activitat. L’inventari ha permès detectar els sectors que tenen major impacte quant a emissions, com són el transport i el sector domèstic, causants del 47% i el 26% de les emissions, respectivament. De la mateixa manera, ha permès conèixer el total d’emissions de GEH del 2005, que es comptabilitzen en 171.387 t CO2, i calcular el 20% de reducció per al 2020.

Per aconseguir aquesta reducció, que correspon a 35.821 t CO2, l’ajuntament del Vendrell durà a terme diverses accions, tant en l’àmbit municipal com del mateix ajuntament, sobre els sectors d’afectació del PAES, com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus.

En concret seran 23 accions repartides en 5 objectius estratègics, entre les quals s’inclouran accions en l’àmbit de l’eficiència energètica, de les energies renovables, de la mobilitat i en l’àmbit dels residus.

Cada dos anys es farà una avaluació de com s’està desenvolupant el pla d’acció.