Trontollen els Jocs…

Per . Actualitzat el

Molta imaginació i voluntat hauran de posar els responsables de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Tarragona per aconseguir que el palau d’esports arribi a temps. Queda poc més d’un any per a l’inici de l’esdeveniment esportiu i cultural que ha de transformar la ciutat de Tarragona i, a hores d’ara, el gran certamen no té garantit un dels seus equipaments principals. Tot confiant que les dues administracions, a través dels seus tècnics i serveis jurídics, aconsegueixin trobar una fórmula per fer realitat el poliesportiu, cal denunciar que alguna cosa no s’ha fet bé. Començant per les empreses adjudicatàries de l’obra, que després d’oferir un preu han vist que el projecte era econòmicament inviable, i també per part de les administracions. És difícil creure que, amb tant tècnic i expert que corre per les oficines de l’Ajuntament i de la Generalitat, ningú no preveiés que podia passar el que ha passat.
Caldrà veure fins a quin punt l’actual situació del palau d’esports, que a hores d’ara ningú no sap com es farà, pot afectar el conjunt dels Jocs Mediterranis 2017. De moment, la imatge que Tarragona està oferint no és, precisament, la millor. Especialment quan queden uns 15 mesos per a la cerimònia inaugural. A hores d’ara, en qualsevol país avançat, la gran majoria d’equipaments necessaris per al certamen haurien d’estar enllestits, o gairebé. Tot al contrari. La ciutat i els governants de totes les administracioins implicades fa més de 5 anys que s’omplen la boca amb els jocs de Tarragona. A l’hora de la veritat, però, els únics que de moment han cobert les expectatives són els ciutadans, que han demostrat una dosi de paciència infinita i una capacitat increïble per il·lusionar-se, i tot això malgrat la maldestra actuació de les adminstracions.