El gol de Jordi Sierra

Per . Actualitzat el

El repartiment de cadires i de la quota de poder fan que sigui impossible formar govern a Madrid. Mentre cap dels partits està en disposició de cedir i de pensar més en els ciutadans que en els seus respectius partits, a Tarragona s’ha registrat una baixa que és negativa a tots els nivells. Jordi Sierra, el discret i diplomàtic subdelegat del govern espanyol, va demanar abandonar el càrrec per tornar a ocupar la seva plaça d’alt funcionari a l’Ajuntament de Tarragona (on treballa des de fa 18 anys). La Subdelegació de la plaça Imperial Tàrraco perd una peça important. El tarannà de Jordi Sierra era inigualable. Sempre ha fugit dels focus mediàtics, de les guerres absurdes i dels debats estèrils. Amb la serenor i prudència que el caracteritzen, ha aconseguit desembolcallar i desbloquejar algunes situacions que semblaven no tenir solució, però mai no l’hem vist aixecar el braç per reclamar protagonisme o l’autoria de cap «gol» polític. La seva «ingenuïtat» política li va originar més d’un mal de cap. Pensava que la bona fe i la confiança eren dos mots habituals en la política, fins que va descobrir que en aquest sector predominen molt més els cops de falç. Quina frustració!!! Jordi Sierra era (i continuarà sent) amable amb tothom. Sap escoltar i si cal «enfadar-se» amb els seus o reconsiderar una decisió que és manifestament negativa per als ciutadans o per al territori no dubta a fer-ho. Però hem de dir que Sierra no és un polític. Almenys no com els que coneixem. Va viure manifestacions independentistes, en plena efervescència del 9-N, de l’11-S… i mai no l’hem sentit polemitzar, engrescar els espanyolistes o menysprear els «indepes» quan el PP els matxucava i els judicialitzava. Va haver de mossegar-se la llengua, empassar-se molts «marrons» en silenci, però, tot i així, ha estat cordial, correcte, diplomàtic i dialogant en tot moment amb alcaldes, representants del govern d’aquí i d’allà i fins i tot amb els periodistes. No conec ningú que no parli bé del subdelegat Jordi Sierra. I només és possible «caure bé» a tanta gent quan un és bona persona i fa de la política una eina per millorar la vida dels seus conciutadans i no per enriquir-se o satisfer voluntats del seu partit. He tingut la sort de compartir alguns moments amb el subdelegat i, després de veure com actua i com treballa, crec que caldria que altres dirigents polítics copiessin la seva manera de fer i estar en la política. És un home que no ha condicionat el seu treball als titulars de la premsa. Ell ha tingut l’oportunitat de ser diputat, però sempre ha tingut clar que hi ha vida més enllà de la política i això l’honora. Jordi Sierra surt per la porta gran de la Subdelegació i torna per la porta gran a l’Ajuntament de Tarragona, perquè és un professional en majúscules. Persones com ell sempre són benvingudes… sobretot perquè són autèntiques.