El bon temps confirma les expectatives positives d’ocupació a la Costa Daurada

Les activitats esportives i familiars centren l’oferta d’oci a Salou, Vila-seca La Pineda, i Cambrils durant les vacances

Per . Actualitzat el

La Federació de Turisme de Tarragona (FEHT) fa una valoració positiva d’aquesta Setmana Santa. La bona meteorologia de la qual la Costa Daurada ha gaudit aquests dies, sumada a les diferents activitats organitzades per municipis com Salou, Cambrils i Vila-seca-La Pineda, ha permès que els hotels, càmpings i apartaments turístics de la zona hagin registrat unes dades d’ocupació positives.

Pel que fa als hotelers, el sector es mostra sastisfet amb les ocupacions assolides per Setmana Santa i manifesten que ha anat millor del que esperaven. El motiu és que hi ha hagut moltes reserves d’última hora, que s’han fet directament als mostradors de les recepcions o bé per Internet, segons dades extretes per l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda.
Segons ha indicat el president de l’entitat, Eduard Farriol, «per divendres, dissabte i diumenge ha estat difícil trobar habitacions buides als hotels, molts dels quals han tingut uns percentatges d’ocupació alts, fregant el ple». Des de l’associació destaquen que aquestes xifres s’han registrat en tan sols el 60% dels establiments que han pogut obrir (una cinquantena d’ells). La resta d’hotels que encara són tancats tenen previst obrir de cara als mesos d’abril i maig.

Pel que fa als apartaments turístics, com assenyala Quim Cristià, secretari de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, «s’han complert les expectatives i no s’han registrat cancel·lacions. Les vendes d’última hora han funcionat molt bé i les previsions han millorat fent que l’ocupació fregui el 80%».

Finalment, els Càmpings han confirmat les bones dades previstes abans d’aquest periode vacacional, registrant unes ocupacions del 65% en parcel·la i del 90% en bungalows, segons informa l’Associació de Càmpings de Tarragona i Terres de l’Ebre.

En relació a l’origen dels turistes que han visitat la Costa Daurada aquests dies, la majoria han provingut de Catalunya, Aragó, Navarra i País Basc. En l’àmbit internacional, el públic francès ha estat un cop més el més nombrós en aquestes dates. Per tipologia de visitant, la Costa Daurada espera l’arribada d’un públic eminentment familiar.

Activitats per a tota la família

La Costa Daurada ha ofert durant aquests dies un bon grapat de propostes per atraure els visitants: Cambrils, per part seva, ha tornat a ser l’escenari del Ball Esportiu mundial aquesta Setmana Santa ja que ha acollit al seu pavelló municipal el D.O. World Dancesport 2016 de balls esportius, que preveu una participació de prop de 2.500 esportistes de 30 països diferents. Tanmateix, el municipi ha estat la seu del Costa Daurada Cup, que ha reunit 2.000 persones entre esportistes i acompanyants, i d’un torneig de bàsquet que ha aplegat 750 participants i més de 400 acompanyants. Salou ha acollit el torneig Mare Nostrum, que comprèn les disciplines també de futbol i bàsquet. El municipi ha acollit més de 4.900 esportistes de 320 equips de tot el món. Vila-seca també ha organitzat diverses proves esportives.