Comença el període de preinscripció escolar

Es poden sol·licitar les places pel segon cicle d’educació infantil, primària i secundària

Per . Actualitzat el

Les famílies ja poden preinscriure els nens i nenes que hagin de cursar segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria als centres educatius. Enguany, les ràtios i els grups canviaran arran de l’increment dels alumnes d’ESO i la baixada d’infants de P3.

L’oferta dels centres docents de la ciutat a P3 és de 1.401 places mentre que el nombre d’infants empadronats a Tarragona nascuts el 2013 és de 1.231. La davallada demogràfica a la ciutat significa una reducció de 170 infants respecte al curs passat. Aquest any, com a novetat, els grups de P3 de l’escola pública parteixen d’una ràtio general de 23 alumnes (22 en els centres d’entorns d’alta complexitat). Aquesta mesura pot evitar el tancament de grups, a la vegada que és un factor que pot afavorir la qualitat i l’atenció educativa a les aules. Una vegada els pares i mares hagin presentat la seva sol·licitud al centre desitjat, serà l’administració educativa qui analitzarà la demanda i la possibilitat de reduir grups. En la passada preinscripció, el 96% de les famílies van tenir plaça en el centre demanat en primera opció a P3. A primer d’ESO s’augmenta en un grup l’oferta del municipi per fer front a la incorporació de l’alumnat de sisè, que passa a la secundària. És el volum d’alumnat més nombrós dels darrers anys. Això es deu a la incorporació de l’alumnat de l’escola l’Arrabassada, que per primer cop accedeix a l’institut.

Des de l’Oficina Municipal d’Escolarització (avinguda Ramón y Cajal, 70 – Tel. 977 211119), s’han adreçat per carta a totes les famílies amb infants nascuts el 2013. S’ha activat la campanya informativa «A Tarragona, tots a l’escola», que inclou xerrades informatives a les llars municipals, difusió a través dels centres cívics i Centres d’Atenció Primària, ús de pantalles informatives municipals, falques de ràdio i pàgina web, etc. L’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) posa a disposició de la ciutadania assessorament tècnic personalitzat per  atendre qualsevol dubte relacionat amb la preinscripció.