La transformació de la plaça de la Província evoca els inicis de la història de Salou

Els treballs culminaran en les pròximes setmanes i tindran un cost aproximat de 22.000 euros

Per . Actualitzat el

La plaça de la Província al barri de la Salut ha iniciat ja els primers canvis per tal d’incorporar una nova visió a l’estructura de casetes de formigó que envolten les fonts d’aigua i la zona de jocs i esbarjo adjacents. Així, des dels Serveis Tècnics Municipals d’Arquitectura s’ha treballat en un projecte que combinarà materials com el metacrilat; l’acer galvanitzat i la il·luminació indirecta per crear una nova composició que evoqui la història de Salou.

Els treballs, que ja s’han iniciat, agafaran com a punt de partida la història de Rufus Festus Avienus, un funcionari italià durant el baix Imperi romà al segle IV que va passar a la posteritat gràcies a les seves obres didàctiques de caràcter geogràfic.

Precisament, en aquesta remodelació s’agafa part del text d’una de les seves obres més rellevants Ora Marítima; un important text sobre la geografia descriptiva de les costes europees, des de les illes Britàniques fins al mar Negre, a l’època preromana. Així, en les xapes d’acer galvanitzat es podrà llegir una traducció d’aquella primera referència història escrita del paisatge i de les ciutats antigues de Salauris i Cal·lípolis. De fet, es busca recordar en aquesta nova plaça/monument com Salou fou fundat per les colònies gregues al segle VI aC i, ja des d’aquest moment, va ser un port comercial amb una importància considerable, afavorit per la seva posició geogràfica. Així, en els plafons es podrà llegir una traducció del text de l’Ora Marítima que fa referència al viatge que es pot fer des de l’Ebre i fins als arenals del que coneixem com la platja de Llevant i que, posteriorment, fa referència a Salauris i als murs de l’antiga Cal·lípolis.

Amb aquest bagatge cultural de fons la plaça es transformarà incorporant també unes imatges antigues de Salou a més d’espais destacats com el jaciment de la Cella; l’anell que es va trobar en aquest punt del municipi al Cap Salou, entre altres. Les properes setmanes culminaran els treballs de millora d’aquest indret situat al centre del barri de la Salut.