Els pescadors demanen ajudes a la Generalitat

El Govern català promet estudiar diverses mesures però al·lega que «no serà senzill» tenint en compte les limitacions pressupostàries

Per . Actualitzat el

El sector de la llum (peix blau) continua preocupat davant la dràstica reducció de la pesca. Ja fa setmanes que van denunciar que els espècimens que pescaven eren massa petits, un fet que ha dut diverses famílies de la ciutat a perdre gran part dels seus ingressos. En una nova reunió amb representants de la Generalitat reclamen ajudes econòmiques al Govern català per pal·liar aquesta situació crítica.

En aquesta ocasió, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, ha presidit una trobada a la qual han assistit responsables tant d’Agricultura com de Treball de la Generalitat de Catalunya. Durant la reunió, duta a terme als Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, els representants del sector del peix blau han pogut conèixer de la mà del director general de Pesca, Sergi Tudela, els avenços que s’estan duent a terme en el Pla de millora de la competitivitat del sector de la llum a Catalunya, que era un dels compromisos adquirits pel departament per tal d’intentar trobar una sortida al sector.

Així mateix, els pescadors i armadors tarragonins han pogut exposar les seves necessitats més a curt termini, des del punt de vista de treball. En aquest sentit, el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Enric Vinaixa, ha assegurat que des del departament s’estudiaran diverses mesures, tot i que ha indicat que no serà «gens senzill», tenint en compte les limitacions pressupostàries de la Generalitat.