Sí al Saloufest

Per . Actualitzat el

Jo vull el Saloufest i suposo que molts dels salouencs també. Sobretot aquells petits establiments als quals els estudiants britànics «animen» el negoci. Entenc, però no comparteixo en absolut, l’acord que van escenificar en una roda de premsa l’Ajuntament, la Generalitat i els representants dels empresaris hotelers. Estic segur que ho van fer a contracor. Més que demonitzar els turistes que integren el paquet Saloufest perquè denigra la imatge de destinació familiar i esportiva de la ciutat, els responsables polítics han de buscar-li solucions i alternatives, sobretot perquè representa un ingrés de 5 milions d’euros. Fa tres anys l’Ajuntament defensava aquest paquet, o almenys no eren considerades «persones no grates». Què ha canviat? El regidor Benet Presas assegura que els estudiants britànics (sorollosos, extravertits i donats a la gresca) no són violents però sí són incívics i, segons alguns, molesten el descans dels veïns. Però jo em pregunto: només són aquests estudiants els que molesten i fan el ruc de nit pels carrers de Salou? O la Setmana Santa ens estova i fa que ens vingui més de gust imbuir-nos de l’esperit natzarè? La persecució institucional al Saloufest a què va fer referència la representant de la Generalitat Carme Mansilla (abans, durant i després) suposo que es fa a tots els paquets. O només ens preocupa saber si els hotelers (que acullen aquestes alumnes) paguen els seus impostos o dupliquen (il·legalment) la seva capacitat? I els altres? La vigilància és idèntica per a tots? Tothom ha de respectar les ordenances municipals o tan sols els que tenen accent britànic? Au, va… No ens enganyem!!! La hipocresia de vegades ens porta a fer el ruc i crec que en aquest cas s’està fent. Insisteixo que estic d’acord amb el Saloufest i molts (petits) empresaris també. No oblidem que el Saloufest és un fenomen mediàtic, perquè el va «descobrir» la premsa en moments d’escassedat informativa. Curiosament, la primera tongada del Saloufest va arribar diumenge i fins al moment la premsa no els ha fet cas. I això? Doncs, perquè estem ocupats i preocupats amb el tràgic accident d’autocar a Freginals. Hem de ser realistes i coherents. La pressió mediàtica està aconseguint que Salou deixi d’ingressar uns 5 milions d’euros i les administracions han entrat en el joc. Quan no hi hagi Saloufest, els periodistes ja ens encarregarem de cercar un altre tema per «alimentar» el morbo mediàtic. No sóc, òbviament, apologista del turisme de borratxera, però em remeto a l’estiu anterior i als carrers més «moguts» de la capital de la Costa Daurada o d’una nit del 15 d’agost. Quina és la diferència? Algú me la pot explicar? Vinga, va…