Els Jocs trontollen… una mica més

La segona empresa adjudicatària també renuncia a construir el Palau d’Esports que hauria d’acollir l’esdeveniment esportiu el 2017

Per . Actualitzat el

Més males notícies per a la ciutat pel que fa a la celebració dels Jocs Mediterranis. Segons fonts oficials, la UTE que havia de ser l’encarregada de la construcció del Palau d’Esports,  integrada per Copisa, Sau i Calaf,  s’hauria fet enrere. Recordem que era la segona adjudicatària, ja que la primera també hi havia renunciat per considerar-lo un projecte «econòmicament inviable».

El motiu en aquest segon cas podria ser la reclamació per part de les empreses d’unes condicions especials que garantissin la seguretat en el cobrament de les obres, demanda que no ha estat acceptada.

A partir d’ara els serveis jurídics ho analitzaran i buscaran els mecanismes legals per reconduir la situació.

Ahir a la tarda l’equip de govern va emetre un comunicat en el qual «apel·la al compromís adquirit pel Govern de la Generalitat de Catalunya amb la ciutat de Tarragona i amb els gestors dels Jocs Mediterranis, per la construcció del nou Palau d’Esports». En aquest sentit, «espera que s’actuï amb el màxim rigor i eficàcia pel bé del prestigi de la ciutat, el territori i el país» i reclama una reunió d’urgència, els pròxims dies on s’exposin les solucions. Finalment s’assegura en el comunicat que «confia plenament que el departament d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya trobarà una solució perquè es compleixin els compromisos adquirits i aprovats per unanimitat pel Parlament de Catalunya».

L’equip de govern també ha demanat màxima lleialtat institucional a totes les forces polítiques del consistori  «en benefici de la imatge de la ciutat», malgrat que tant ERC com la CUP han mostrat la seva preocupació per aquesta situació.

En aquest sentit el partit representat per Pau Ricomà ha assegurat que «ni les condicions ni el temps d’execució fan recomanable assumir aquesta responsabilitat» i ha demanat explicacions urgents a l’alcalde.

La formació cupaire va més enllà i alerta dels possibles sobrecostos que es podrien derivar pel fet d’aconseguir una empresa que vulgui realitzar-la. Per això asseguren que «tenint en compte, que l’obra de construcció del Palau d’Esports és responsabilitat de la Generalitat, la CUP instarà al Parlament de Catalunya a fer marxa enrere en aquest projecte, en considerar que invertir 12 milions d’euros en la construcció d’un nou equipament esportiu no respon a les prioritats que hi ha a la ciutat, com sí que ho seria rehabilitar totes les infraestructures educatives i acabar amb els barracons, entre d’altres.»