El Petit de Cal Eril i The New Raemon, al Minipop

Judit Neddermann i els Cola Jet Set, els altres caps de cartell d’un festival que va més enllà del públic infantil

Per . Actualitzat el

 

Sisena edició d’un Minipop que es consolida com el festival de música pop de la ciutat. Enguany els caps de cartell són el Petit de Cal Eril, que presenta nou disc a Tarragona; The New Raemon, amb un repàs dels seus millors temes; Judit Nedderman, que també presenta disc; i els antics Fresones Rebeldes que, ara, responen al nom de Cola Jet Set. «Portem una proposta bastant consolidada perquè cada cop costa menys convèncer als artistes perquè vinguin», ens explica en Lluís Gavaldà que s’encarrega de la selecció musical. «No tenim el pressupost per portar els artistes que portem però, gràcies al renom del festival, els artistes hi posen de la seva part».

Un renom que va molt més enllà de la nostra ciutat que, en l’àmbit institucional, sembla oblidar-se d’un festival que el passat octubre va guanyar el Premi FreeDamm al millor projecte de la convocatòria CultSurfing. «Veiem una millor predisposició de l’Ajuntament però en l’àmbit pressupostari hem crescut gràcies al patrocini privat», admet la directora del festival, Núria Serrano. «Abans anàvem a pidolar i, ara, ja ens truquen. Aquest és un bon termòmetre de la importància del festival», comenta Gavaldà.

El festival continuarà instal·lat al passeig de les Palmeres del 3 al 5 de juny amb un cartell molt complet que defuig de l’etiqueta de festival infantil per convertir-lo en un esdeveniment que es pot viure en família o sense. «No cal tenir nens per venir al Minipop», insisteixen els organitzadors que recorden que és un festival de música adulta amb deu artistes que recullen el bo i millor del pop actual.

El cartell inclou també representants del territori com Spylight i els Superpandas; la cantant argentina Luciana Tagliapietra, el quintet de Barcelona, Bremen i en Guillem Roma. A banda, Alex Torío i Empar Moliner rendiran el seu particular tribut a David Bowie amb una sessió de di sota les palmeres per amenitzar el vermut del diumenge.

Els altres braços del Minipop

Com el robot que enguany serveix d’imatge al festival, el Minipop també té més braços a part de la música. Els assistents podran gaudir de propostes escèniques i d’un nou espai dedicat a la literatura, participar en tallers, la convocatòria dels quals encara està oberta; i adquirir objectes d’artesania a la Fira Minicrafts. Tot això sense oblidar l’apartat gastronòmic que enguany també inclourà menjar ecològic.

Ja a la venda els abonaments

Coincidint amb la presentació, aquest dimarts s’han posat a la venda els abonaments, que es podran adquirir a diferents punts de Reus, Valls, Constantí i Cambrils i online a productesdelaterra.cat. El preu de l’entrada súper anticipada pels 3 dies és de només 6 euros. A partir del 3 d’abril costarà 8 euros i a guixeta es podran comprar per 10 euros. Els menors de tres anys no paguen.